Hogyan váljon 2 évesem egy kicsit dominánsabbá?
Sok körülöttünk a velünk kb. egykorú kisgyermek. Amikor játszanak együtt, az én kislányom nagyon nyitott, bárkivel bármit szívesen játszik, de nem áll ki magáért. Pl. megy a nagy kismotorozás. Egyik leszáll a motorjáról valami miatt, kicsikém meg ráülne, de arrébb löki egy harmadik kicsi. Szó nélkül félreáll, ami eleinte tetszett is, de nemrég már ütést is kapott szegénykém, amit egy kicsit zokon vett, sírva jött hozzám. Hogy vehetném rá arra, hogy álljon ki magáért? Azt nem szeretném, az agresszióra agresszió legyen a válasza, de azt sem, hogy elnyomják és kis mimóza legyen.
Előre is köszönöm a válaszokat!
Egy 2 éves kislány anyukája
Az enyém is ilyen, most 2,5 éves (lány). Ő is csak nézte bociszemekkel, ha elvettek tőle egy játékot. :) Most is nézi, azzal a különbséggel, keres magának egy másikat. Én nem avatkozom bele egyelőre. Ő nem keseredik el emiatt, inkább amolyan kíváncsian figyeli ,hogy mi történik.
Múltkor egy kisgyerek majdnem félrelökte a csúszdánál, mert a lányom lassan mászik, ez pedig egy nagyobb fiúcska volt, fürge mint a gyík. Rámnézett, és mondta, hogy "anya, elengedem a nagyfiút". :)
Viszont olyan is volt, hogy az ő saját kislapátját tépte ki egy gyerek a kezéből a homokozóban. Mondtam neki, hogy menjen oda, és kérje vissza szépen. Odament és visszakérte.. Szóval mostmár bátorodik, ahogy idősödik :)
szerintem nem jó dolog h meg akarod változtatni
ö olyan amilyen jelenleg
lehet h fog változni de egyenlőre semmi értelme mert nem az az alaptermészete
vannak félénk és vannak bátor gyereke vannak erőszakosak és vannak nyuszik pont úgy mint a felnőttekben
ha megérik rá akkor tenni fog ellene
nekem a lányom volt ilyen de volt nála egy pont amit ha átléptek akkor kitört belőle a "vadgyerek" szal szó nélkül lepofozta a gyereket :-)
most azért kapott a figyelmeztetést mert a suliban mert az egyik fiú lehúzogatta a szoknyáját 4x szólt h ne majd az ötödikre lekent egy sallert a gyereknek aki ráadásul nagyobb is volt nála
erre ö kapta büntit :-/
mindegy mondtam neki h ne törődjön vele neki volt igaza mert előre szólt !
lehet ha a tied is ilyen vagy ilyen lesz :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!