Hogyan lehet megnevettetni egy 1,2,3,4,5,6,7,8 éves gyereket? És mivel lehet szórakoztatni egy 1,2,3,4,5,6,7,8 éves gyereket?
Ez a kérdés nagyon fontos számomra. Ha Ön kedves olvasó szülő , és úgy érzi ,hogy élvezetét lelné abban ,hogy visszagondoljon csemetéje ezen időszakaira , és arra ,hogy mitől NEVETETT és mitől volt BOLDOG és ELÉGEDETT az kérem segítsen nekem. Ha hajlandó időt fordítani erre a kérdésre kérem külön kezelje a két kérdést , mert nyilván szórakozás közben s nevet a gyerek, de én arra is kíváncsi vagyok ,hogy milyen humor jön be nekik.
A válaszokat előre is hálásan köszönöm.
Ejha, Maga igazán precíz embernek tűnik. :D Leendő anya?
1-2 éves gyerekeknél a lehetőségek korlátozottabbak. Sokukat nevetésre bír akár egy mosoly, egy viccesebb mozdulat folyamatos ismételgetése is. Például eltakarja az arcát, majd elveszi a tenyerét egy "kukucs" kíséretében, vagy mimikál, és mutogat kölönböző dolgokra. Ebben a korban a szórakoztatás talán egyenlő is ezzel. A hangsúlyt a kommunikáció megfelelő kialakítására, a járás megtanítására meg a szobatisztaságra fektesse, amibe természetesen beleszőheti az előbbieket, sőt, kell is. Amikor már a beszéd megvan, jöhetnek a képeskönyvek, plüssjátékok, jutalmak, stb. Idősebben meg már kezd kialakulni a személyiségük, szocializálódnak, ekkor majd meglátja, hogy mi kell a gyereknek, mi iránt érdeklődik.
A humor valamilyen oda nem illő, szokatlan, furcsa viselkedésből, szójátékból, látásmódból fakad, ami ennélfogva mosolyt csal az arcunkra.
Nekem 2 éves lesz a kisfiam, amikkel meg tudtam/tudom nevettetni:
-szintén kukucs játék, ahogy a fenti hozzászóló írta,
-ha furcsa hangsúllyal, hangszínnel mondok neki valamit,
-furcsán mozgok, pl mint egy robot,
-megpróbálom elkapni, de közben hagyok neki egérutat
-bármilyen új dolgot tanítok neki, azt ő humorosnak találja, mert szokatlan neki.
Idősebb gyerekekkel nincs nagy tapasztalatom.
Más: a gyerekek a kötetlen játékot szeretik, olyankor endorfinok szabadulnak fel az agyukban, ami boldogságot okoz. A legjobb nekik, (és abból tanulnak a legtöbbet), ha azt, és úgy játszhatnak, amit és ahogy szeretnének. A szülő játszhat a gyerekkel, bevezetheti a játékba, megoszthatja a társaságát a gyerkőccel, de az a legjobb, ha minél nagyobb teret enged a gyerek kreativitásának.
Kisgyermekneveléssel foglalkozom, velük kapcsolatban tudok kiegészítést tenni.
Játék: alaptevékenységük és -mint írták előttem- többek között az örömérzetükhöz is hozzájárul (akárcsak lelki-szellemi és motorikus fejlődésükhöz).
De ha konkrétan a megnevettetést nézzük:
nem véletlen a bohócdoktorok tevékenysége kórházakban, de egészséges gyermek is szeret bohóckodni, vagy nevetni mások (más gyereket, felnőttek) bohóckodásán.Milyen a humoruk és milyet kedvelnek a kicsik? Az ovisok főleg a kaki-pisi humort... és -hogy stílszerű legyek- ez nem vicc! Tényleg ez az egyik legfőbb humorforrás számukra amellett ,hogy kedvelik a bohóckodást. (Persze nem kell minden áron a gyomorforgató oldaláról megfogni ezt.)
Apropó, meg szabad kérdezni: konkrét gyermekről van szó? Netán fogyatékkal él, mindig szomorú, és ezért a kérdés?
(Meg tudom érteni az ebből is fakadó kérdést.)
(Tegeződjünk, vagy magázódjunk?)
Kaki-pisi humor? :) Nem hallott még ovisokat kuncogni olyan dolgokon, ami ezekkel kapcsolatos? :) Viccelődnek azon, hogy milyen az állaga, hasonlítgatják ehhez-ahhoz, meg a pukizáson nevetnek, valamint a lányok-fiúk ebbéli különböző szokásain (ki hogyan pisil, stb.), lehetőségein, stb. (konkrétumok nélkül ennyi a lényege... keressek a neten ilyen oldalt, ahol gyerekek vonatkozó kiszólásai találhatóak ? :) ... )
Egyébként ez a fajta humor pont olyasmi, ami természetszerűleg elsősorban a gyerkőcöknek áll jól,
nem annyira a felnőtteknek. Tehát a felnőtt szerintem maradjon az egyéb módon történő bohóckodásnál (nekem az se nagyon megy direkt módon, csak spontán), ha meg akarja nevettetni a kicsiket. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!