Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » A képen látható folt, mitől...

A képen látható folt, mitől lehet?

Figyelt kérdés

[link]

reggel még nem volt rajta...most vettem észre pelenkázásnál a combján, kb másfél cm-es. :O

2011. máj. 17. 11:41
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Szerintem is csalán, a rovarcsípés nem múlik el fél nap alatt + a szúrás helye is látszik. A csalánra jellemző, hogy 1-2 napon belül nyomtalanul elmúlik. Én biztos, hogy megmutatnám orvosnak, mégiscsak tudni kéne, mi okozza. Gondold át nemcsak a kajákat, hanem hogy használtatok-e újfajta mosóport, öblítőt, fürdetőt, krémet. Régebbóta fogyasztott élelmiszernél is előfordulhat, hogy most váltotta ki a tüneteket. Epret nem evett? Most van szezonja.
2011. máj. 17. 13:23
 12/21 A kérdező kommentje:

én is gondoltam az eperre, mert evett de amikor először megjelent azóta nem kapott ,és mégis jöttek elő újabb és újabb foltok.

A szúnyogcsípés sztem sem lehet, mivel az nem múlik el estéről reggelre.

tegnap voltunk dokinál ,csak épp nem tudtam megmutatni mert addigra elmúltak a foltok. :(

Amúgy enyhe ekcémával is küszködünk pár hónapja (száraz kipirosodott foltok, főleg a combján)

2011. máj. 17. 13:27
 13/21 anonim ***** válasza:
Karbamidos (=ureás) testápolót javaslok, nehogy kialakuljon az atópiás dermatitisz (gyerekkori ekcéma, előbbi néven érdemes rákeresni). Egy egész életen át tartó küszködést spórolhatsz meg a gyereknek a testápolóval, ha tényleg erről van szó. Mindenképp menjetek bőrgyógyászhoz! (A férjem 20 éves koráig ezzel küszködött, még ma is néha, és felnőtt korban jöttek ki a csalánkiütések, szal személyes ismerősöm ez a betegség. A kislányomon is jönnek érdes száraz foltok, kenem ezerrel.)
2011. máj. 17. 13:59
 14/21 anonim ***** válasza:
Előző két válasz tőlem származik, bocs, hogy nem jeleztem.
2011. máj. 17. 14:01
 15/21 anonim ***** válasza:

Ez szerintem csalánkiütés, és ezt legtöbbször - legjellemzőbben ételallergia okozza. Lehet, hogy az eper volt, amit írtál, de lehet, hogy a tej- rendes tehéntej volt?

Szerintem írj egy naplót, minden falat kaját írj fel, mit eszik a gyerek, és a kiütéseket is, és ebből fogsz tudni következtetni.

Én sajnos krónikus - több éve tartó - csalánkiütéssel küzködök.... nekem csak a biorezonanciás kezelések segítenek.

De nálatok kisgyereknél ez más jellegű, én először a helyedben a naplót csinálnám és megfigyelném a gyereket, ha már csinálod két hétig - abból már leszűrhető valami. Ezt vidd el dokihoz- vagy gyerekorvoshoz- és mutasd meg neki.

2011. máj. 17. 15:18
 16/21 Vérszomjas pandamaci ***** válasza:

Én csípésre tippelek.

A kisebbik lányomat kb 1 éves korától úgy 3-4 éves koráig ha megcsípte egy pók, akkor előfordult, hogy a csípés helye teljesen beduzzadt. Egyszer a kezén csípte meg, az egész kézfeje bedagadt. Fenistillel kentem, és kapott egy-egy ampulla Calcimuscot.

2011. máj. 17. 19:48
 17/21 A kérdező kommentje:

de egy csípés nem múlik el egy két órán belül, főleg nem úgy hogy mondjuk estére meg megjelenik másik kettő helyette!?

Most estére pl a szája alatt lett egy 2 mm-es. és pedig most csak a tej maradt amit állandóan kap, azt meg nem tudom hogy zárjam ki mert 3-3 decit iszik reggel este, ha az elmarad nagyon hiányozna neki :O

2011. máj. 17. 21:05
 18/21 Vérszomjas pandamaci ***** válasza:
Nem használsz új mosószert vagy öblítőt? Vagy valamilyen tisztítószert?
2011. máj. 17. 21:55
 19/21 anonim ***** válasza:
Szerintem is csalánkiütés.
2011. máj. 18. 06:31
 20/21 A kérdező kommentje:
régi mosópor, régi öblítő, de most úgy néz ki a tejtől volt, pedig kb 1 éve dobozos tejet kap, most második napja nem adom ,és nincs is folt. :O
2011. máj. 19. 09:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!