Oltassak kullancs ellen vagy ne oltassak? 20 hónapos, erdő mellett lakunk
Figyelt kérdés
2011. máj. 11. 22:29
12/16 anonim válasza:
én meg olyat ismerek, akinek az oltástól lett komoly baja. igaz, valószínűleg azért, mert hibás oltóanyagot kapott.
egy cikkben olvastam, hogy csak minden sokezredik kullancs fertőz agyhártyagyulladással, ha 4 órán belül kiszeded a kullancsot, akkor viszont még nem fertőz. gyakoribb a lime kórral fertőző kullancs, 10-12 órán belül kiszedve azonban még ettől is megmenekülünk.
vagyis: át kell nézni magunkat kirándulás után, gyorsan kiszedni a kullancsot, ha van.
én is erdő mellett lakom és nem oltatok. gyereket sem, mert 1. még túl kicsi hozzá 2. utánaolvasva számomra az derült ki, hogy a az oltásnak nagyobb a kockázata
13/16 anonim válasza:
Szerintem igen, én beoltattam a gyerekemet, amint lehetett, a védőnő azt ajánlotta, hogy oltassak, mert a játszótéren is összeszedheti a kullancsot. Egyébként városban lakunk, és magamat is oltatom évek óta.
14/16 Tündianya válasza:
Mi nem erdő mellett lakunk, de oltattam. A fűben is megbújnak, nem csak erdőkben. Ráadásul, ha még bizonyított lenne is a vesegond az oltás után, az valószínűleg kisebb gond, mint amit a kullancs okozhat.
15/16 anonim válasza:
Èn ma oltattam a lányomat.3 hónap múlva a 2. 1 év múlva a 3.pltás.....
16/16 anonim válasza:
Én oltatnám. Gondoztam egy olyan 18 éves lányt, aki teljesen egészségesen született és 3 évesen kapott kullancs encephalitist, azt se tudja szegény ki ő, totál agysérült és csak ordít meg rángatózik:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!