Oltassak kullancs ellen vagy ne oltassak? 20 hónapos, erdő mellett lakunk
Èn a jövöhéten viszem a 3,5 éves lányomat.
A férjemben már volt 1 kullancs.
Másodiknak:
a vesekárosító hatást nem tudták alátámasztani egy kísérletsorozat után sem.
Az oltás NEM az agyhártyagyulladás, hanem a vírusos agyvelőgyulladás ellen véd, aminek igen magas a halálozási aránya, plusz nem reagál jól a kezelésre. Sokkal durvább betegség, mint az agyhártyagyulladás, amit nem vírus, hanem baktérium okoz.
És a Lyme kór jól gyógyítható, ha időben észreveszik, így ha látsz benne kullancsot, akkor is vizsgáltasd ki, ha semmilyen egyéb tünetet nem észlelsz.
Oltattunk. Én is hallottam, hogy a vírusos sokkal veszélyesebb, mint a bakteriális fertőzés, ezért vállaltuk be. Nem bánom, mert már mindenfelé van kullancs, anyám pl. a városban szerezte be, ki tudja, hol.
Ettől függetlenül minden este átnézem a kölköt tavasztól őszig, főleg a hajas fejbőrt. Így ha van is benne,még az előtt el tudom távolítani, hogy az esetleges fertőzött vért visszaöklendezné az a kis mocsok vérszívó (az első pár órában csak szív, utána lesz veszélyes a dög). Az oltás óta azért kevésbé parázok, ha észreveszek magunkban egyet.
Ja, az unokatesóm majdnem ráment egy kullancs okozta agyvelőgyulladásra, felnőttként! Pedig szólt a dokinak a kullancsról, mikor belázasodott, és őrült migrénje lett, szóval időben el kezdték kezelni.
A gyerekorvosunk a bébi 2 éves koráig hallani sem akar róla.
Most 1 hónapos a pici.Nem sok lehetőség maradt, esténként átnézzük. Sokat vagyunk kint a szabadban.
Èn is oltatom a lányomat.Anyunak is volt komoly problémája a kullancs csípéstöl.Majdnem meghalt.....
Jobb félni,mint megiijedni.
Viszont nem oltatok agyba föbe minden ellen.CSak amit muszály és persze most a kullancs ellen.a lányomék az oviból menni fognak erdei hétre...Minden nap 3-5 napi reggeltöl délutánig az erdöben lesznek..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!