Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Gyakran kiabáltok a dackorszak...

Gyakran kiabáltok a dackorszakos gyereketekkel?

Figyelt kérdés
Imádom, bármit megtennék érte, de néha agyvérzést kapok tőle:) nagyon tudatosan próbálok mindig higgadt maradni, de bevallom, néha elszáll az agyam mikor tudatosan rosszalkodik és olyankor rákiabálok. persze utána jön a lelkiismeret furdalás.... és még csak másfél éves, most jön majd a java. Ti milyen praktikákat használtok ilyenkor?
2011. máj. 9. 14:41
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Megnézem, mi baja, mit akar. Ha direkt rosszalkodik, kilátásba helyezem a büntetést, és megkapja, ha tovább csinálja Sajnos kevesebb időt tudok rá fordítani, mert 1 éves öccse van, aki állandóan mászkál mindenféle tiltott dolog felé. Ha sokat vagyok együtt a fiammal, akkor kevesebb a hiszti. Utcán nincs vita, felkapom és viszem, itthon meg nem veszek tudomást a hisztiről. Ha régóta tart, akkor megmosom az arcát, nem durván. Nem szabad neki engedni, ha egyszer valamire nemet mondtál, maradjon is úgy, lényeg, hogy bármennyit hisztizik, maradj következetes.
2011. máj. 9. 18:44
 12/13 anonim ***** válasza:
persze hogy időnként kiakadok én is,de a legtöbbször ott hagyom és fél perc múlva már csend van.ma pl kint az udvaron elkezdett toporzékolni,hogy ő egy kutyát akar megnézni.olyan erőteljesen toporzékolt és visított hogy elkapott a nevetés,lehajoltam hozzá és mondtam neki,hogy ha így toporzékol baromira fájni fog a lába:)és megmutattam hogy fog menni sántán,ettől meg elkezdett röhögni,nos ez is egy módszer hogy csend legyen.Mindenki kiismeri a gyerekét és tudja mikor melyik módszer válik be,sajnos a kiabálás sose,igy azt nagyon igyekszem elkerülni.nála az elterelés,az otthagyás,és az alku jött be,mert bizony sokszor azért lehet nekik is engedni,pl nem ezt a cipőt akarom felvenni,jó akkor vesszük a másikat,nem ezt a pulcsit,jó akkor hozz egy másikat.és mivel látja hogy nem minden ellene szól másnap már semmi baj az előzőnapi elutasított pulcsival.
2011. máj. 9. 19:11
 13/13 anonim ***** válasza:
Én akkor kiabálok amikor már olyan fáradt vagyok,hogy csak ülnék nyugodtan de nem lehet,mert épp akkor csinál valamit,vagy kell neki valami,stb. Nehéz ez a 0-24-es szolgálat és a folyamatos ismételgetés,aminek nem akar vége szakadni. És dühös leszek,amikor már annyiszor elmondtam valamit és semmi foganatja. Pocakos vagyok és nagyon fáradt. Nem tudok és nem is akarok könyörögni neki,mert csak kiröhög. Áhhh 2 éves. Mi lesz még itt ha jön a tesó???
2011. máj. 9. 22:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!