Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy vágjam le a lábkörmét?

Hogy vágjam le a lábkörmét?

Figyelt kérdés
Két éves nagylányom megmakacsolta magát és nem engedi, hogy levágjam körmét a lábán. Pedig már nagyon csúnya, töredezett és a kisujján már kunkorodik a köröm. A kezén engedi és mesenézés közben simán letudom vágni őket, de a lábáról nem! Mit tehetnék?
2011. máj. 7. 16:27
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Alinaa válasza nagyon tetszett, bocsánat, de kicsit nevettem is rajta. Viszont hasznos válasznak tartom.

Az én kislányom is 2 éves. Ő sem szereti a lábköröm vágásos ceremóniát, de megoldjuk.

A pelenkázóra vagy ágyra fektetem. (Pelenkázót jobban szeretem, mert nem tud nagyon oldalra fordulni.) Kap egy könyvet közben, amit szeret. Általában dalolós, mondókás könyvet vagy Trixit adok neki, közben mondókázunk is, így elterelődik a figyelme.

Erősen(de nem durván) tartom a lábát és kezdhetjük. Szoktam közben számolgatni is, hogy pl: "Itt van 10 ujjacskán 10 kis köröm, de már egyet levágtuk! Juhéééé, jöhet a következő! Ez is megvan, már csak nyolcat kell, de jóóóóó...." stb.

2011. máj. 7. 23:31
 12/13 anonim ***** válasza:
Létezik lekerekitett végű baba körömvágó olló:))))
2011. máj. 9. 22:13
 13/13 A kérdező kommentje:
Tényleg!!!! Nem mondod, na akkor már menni is fog!!!
2011. máj. 11. 10:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!