Mi hozhatna kislányomnál előrelépést szobatisztaság-ügyben?
Kislányom nyár végén 3éves lesz, akkor kezdődne neki az ovi. Nem szobatiszta. Sokszori próbálkozások ellenére még csak a bilire/wc-re sem akart ráülni. Néhány napja hajlandó ráülni mindkettőre. Nálunk ez is óriási lépés és boldogság. Viszont egész nap visszatartja a pisit, azóta kevesebbet is iszik. A du-i alváshoz kap pelust, de szárazon veszem le. Délután már nem tudja tovább tartogatni, és be-becsurran neki, így 10percenként van átöltözés. Nem merem tovább pisisen hagyni, most is olyan hülye idő van. Egyébként nem különösebben zavarja őt a pisis bugyija. Jön szólni, h bepisilt, de utána nem zavarja már.
Ha ráültetem a bilire, kerül bele egy-két cseppecske, de nem igazán érdekli. Ma harmadik napja, h nem is kakilt. Reggelente kicsit hagyom rajta a pelust, akkor szokott kakilni. De a napokban akkor sem. Kérdezgetem, h kell-e pisilni, kakilni. Szóljon, ha úgy érzi.
Folytassunk mindent így tovább? Haladjunk ezen az úton? Mi tegyek vagy mondjak, h előrébb jussunk? Vagy én siettetem? Pedig fizikailag is (ha egyszer képes visszatartani, -álmában is), és a koránál fogva is érett. Talán vmit én nem csinálok jól?
Szia.
Éppen ilyesmi helyzetben vagyunk mi is.Lányom 2 és fél éves,és elkezdtük a próbálgatásokat,de ő is visszatartja addig amíg bírja,és utána bele a bugyiba.Rohangál össze-vissza,látom hogy rossz neki.de nem akar sem a bilire sem a wc-re ülni.Bölcsibe jár,ott néha ráül már 2x volt siker,de ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!