Az apám teljesen összezavart, és nem tudom már magam se, hogy mi van? Én rontottam el, vagy nekem van igazam?
Figyelt kérdés
Kislányunk beteg,szerda óta antibiotikumot kell szednie(cataflam),és rá írták a dobozra,hogy 3x15 csepp,meg a doktornő is így mondta.Erre ma délben jött a nagypapa(én apukám) pont,mikor adtam a kicsinek a gyógyszert,és kérdi,hogy hogy adom,hányszor hány cseppet.Mondom háromszor 15 cseppet.Erre kiakadt,hogy rosszul adom,nemrég szedte ő is,és a 15 cseppet kell háromfelé elosztani,és egész nap 15 csepp.De a dobozra a gyógyszertárba ugy írták,mint én az előbb,és a doktornő is igy írta a receptre.Most akkor hogyan szerintetek?Apám szerint tönkreteszem a gyomrát.Neki lehet igaza?Amugy 2és fél éves,15 kg-os lányról van szó,háthas igy könnyebben tudtok tanácsot adni.2011. máj. 6. 14:22
11/17 anonim válasza:
Na már megint elrontottam: 3x15! :) Bocs!
12/17 anonim válasza:
A fiam füles baba/gyerek (volt, amíg ki nem szedték az orrmanduláját), elég gyakran szedte a cataflam cseppet. Mindig a testsúly kg-val megegyezőt kapta, naponta 3x.
Tehát amikor 15 kg-os volt, akkor naponta 3x15 cseppet kapott. Így irta a gyerekorvos és a fülész is fel.
13/17 anonim válasza:
Ha 15 kg, akkor 3 szor 15 csepp. Nyugi, jól csinálod! Annyi csepp, ahány kiló, naponta háromszor:-)
14/17 anonim válasza:
Nem csak az életkor, de a betegség mikéntje is befolyásolja, hogy hogyan kell szedni a gyógyszert.
A nagypapának így kellett, a te babádnak pedig úgy.
Az orvos szava a mérvadó, nem a laikus nagypapáé.
15/17 A kérdező kommentje:
Na,köszönöm szépen a sok választ,ügyeletes doki írta fel,mert a miénk nem vette észre a gennyes mandulagyulladást,meg a fülkürt hurutot,így őt nem hívtam,de van egy nagyon messze lakó gyerekorvos ismerősöm,akiről meg is feletkeztem az idegeskedés közepette.De eszembe jutott,felhívtam,és én csináltam jól
2011. máj. 6. 14:40
16/17 anonim válasza:
Apád orvos? Nem. Akkor nehogy rá hallgass olyan dologban, ami az orvosok szakterülete :)
17/17 anonim válasza:
Cataflamból annyi cseppet kell adni ahány kg. a gyermek. ( annyiszor ahányszor szükséges)
De ez nem antibiotikum, hanem fájdalom csillapító.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!