Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Az apám teljesen összezavart,...

Az apám teljesen összezavart, és nem tudom már magam se, hogy mi van? Én rontottam el, vagy nekem van igazam?

Figyelt kérdés
Kislányunk beteg,szerda óta antibiotikumot kell szednie(cataflam),és rá írták a dobozra,hogy 3x15 csepp,meg a doktornő is így mondta.Erre ma délben jött a nagypapa(én apukám) pont,mikor adtam a kicsinek a gyógyszert,és kérdi,hogy hogy adom,hányszor hány cseppet.Mondom háromszor 15 cseppet.Erre kiakadt,hogy rosszul adom,nemrég szedte ő is,és a 15 cseppet kell háromfelé elosztani,és egész nap 15 csepp.De a dobozra a gyógyszertárba ugy írták,mint én az előbb,és a doktornő is igy írta a receptre.Most akkor hogyan szerintetek?Apám szerint tönkreteszem a gyomrát.Neki lehet igaza?Amugy 2és fél éves,15 kg-os lányról van szó,háthas igy könnyebben tudtok tanácsot adni.
2011. máj. 6. 14:22
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Na már megint elrontottam: 3x15! :) Bocs!
2011. máj. 6. 14:35
 12/17 anonim ***** válasza:

A fiam füles baba/gyerek (volt, amíg ki nem szedték az orrmanduláját), elég gyakran szedte a cataflam cseppet. Mindig a testsúly kg-val megegyezőt kapta, naponta 3x.

Tehát amikor 15 kg-os volt, akkor naponta 3x15 cseppet kapott. Így irta a gyerekorvos és a fülész is fel.

2011. máj. 6. 14:37
 13/17 anonim ***** válasza:
Ha 15 kg, akkor 3 szor 15 csepp. Nyugi, jól csinálod! Annyi csepp, ahány kiló, naponta háromszor:-)
2011. máj. 6. 14:37
 14/17 anonim ***** válasza:

Nem csak az életkor, de a betegség mikéntje is befolyásolja, hogy hogyan kell szedni a gyógyszert.

A nagypapának így kellett, a te babádnak pedig úgy.

Az orvos szava a mérvadó, nem a laikus nagypapáé.

2011. máj. 6. 14:38
 15/17 A kérdező kommentje:
Na,köszönöm szépen a sok választ,ügyeletes doki írta fel,mert a miénk nem vette észre a gennyes mandulagyulladást,meg a fülkürt hurutot,így őt nem hívtam,de van egy nagyon messze lakó gyerekorvos ismerősöm,akiről meg is feletkeztem az idegeskedés közepette.De eszembe jutott,felhívtam,és én csináltam jól
2011. máj. 6. 14:40
 16/17 anonim ***** válasza:
Apád orvos? Nem. Akkor nehogy rá hallgass olyan dologban, ami az orvosok szakterülete :)
2011. máj. 6. 15:34
 17/17 anonim ***** válasza:

Cataflamból annyi cseppet kell adni ahány kg. a gyermek. ( annyiszor ahányszor szükséges)

De ez nem antibiotikum, hanem fájdalom csillapító.

2011. máj. 7. 12:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!