Az apám teljesen összezavart, és nem tudom már magam se, hogy mi van? Én rontottam el, vagy nekem van igazam?
Mennyi Cataflam-ot kell bevenni?
Ne vegyen be az ajánlottnál nagyobb adagot. Fontos, hogy a legkisebb adagot szedje, amely a fájdalmát csökkenti, és hogy ne szedje a Cataflam-ot a szükségesnél hosszabb ideig.
A kezelőorvosa megmondja Önnek, hogy pontosan hány csepp Cataflam-ot szedjen. A kezelésre adott választól függően, a kezelőorvosa az adag növelését vagy csökkentését javasolhatja.
Felnőttek
Felnőttek kezelésére a Cataflam egyéb gyógyszerformákban (pl. bevont tabletta, tabletta) is rendelkezésre áll. Ugyanakkor kezelőorvosa dönthet úgy, hogy a Cataflam 15 mg/ml belsőleges szuszpenziós cseppeket írja fel önnek. A kezelés kezdetén a napi adag általában 200-300 csepp. Enyhébb esetekben általában napi 150-200 csepp elegendő. A teljes napi adagot általában 2 - 3 részre kell osztani.
Gyermekek és serdülők
Egy éves vagy idősebb gyermekeknek és serdülők számára a napi adag 1-4 csepp/ testtömeg-kilogrammonként, a kórkép súlyosságától függően. A 14 éves vagy idősebb serdülők számára napi 150-200 csepp általában elegendő. A teljes napi adagot általában 2 - 3 részre kell osztani.
Például: Egy 20 kg-os gyermek naponta 20-80 cseppet kaphat.
A napi maximális dózis nem lehet több mint 300 csepp.
Miért, szerinted logikus egy felnőtt gyógyszeradagolását egy gyerekéhez hasonlítani?Mert szerintem nem. a vitaminokat is máshogy adod nem??
Nálunk ebben az orvos szava a mérvadó:)
sok sikert a papával:)
Én úgy értelmezem, ahogyan édesapád mondja. 15 kilós gyerek napi 15 cseppet kapott, amelyet 3 részletben vehet be, tehát 3X5 cseppet.
Tényleg, könnyen félreérthető.
Jól adagoltad! 3x15 csepp, összesen 45 csepp egy nap
ezt a betegtájékoztatóból másoltam: Gyermekek
(12 hónaposnál idősebb) gyermekeknek a szokásos adag testtömeg-kilogrammonként 1-4 csepp, napi 2-3 alkalomra elosztva, a betegség súlyosságától függően. Egy 20 kg-os gyermek tehát naponta 20-80 cseppet kap.
Ha 2,5 éves a lányod, akkor biztos van legalább 10 kiló, úgyhogy a minimum adagja napi 10, maximum napi 40 csepp.
Az orvos ennyit látott indokoltnak, és a súlyának is megfelelően adagolod.
3x15 csepp az háromSZOR 15 csepp = 45 csepp
pl ha az orvos felír nektek napi 3x1 tablettát, akkor 1 darabot háromba töröd és háromszor úgy veszed be? ugye nem? :) jól csináltad
Én is a betegtájékoztatóból másoltam ki az idevonatkozó részt, amelyben azt írja: "A teljes napi adagot általában 2 - 3 részre kell osztani." A 15 kilós gyerek 15-60 cseppet kaphat naponta összesen, és ezt kell három részre osztani, nem? Vagy én értelmezem rosszul?
Egyébként meg tényleg szakembert kéne megkérdezned erről. Patikust vagy dokit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!