Vannak itt olyan anyukák, akik kénytelenek reggel,
hajnalban (1/2 6-kor) elindulni kicsi gyerekükkel az oviba,
hogy időben beérjenek a munkahelyükre?
Én is így voltam sajnos, sajnáltam is nagyon a gyereket, aludt még, amikor öltöztettem és lecipeltem a kocsiba - ott ébredt fel szegénykém.
Amikor csak vállalta vmelyik nagymama, olyankor nem ment oviba.
Esetleg nem vihetné néha apa oviba?
2011. máj. 5. 22:54
Szia,én is 7re járok dolgozni,az ovi 1,2 7kor nyit igaz én helyben dolgozom bicajjal járok,nálunk inkább a tempóval volt a gond hogy fél óra alatt lerakjam a gyereket +oda is érjek.olyan hamar megszokta hogy 3/4 6 kor kelt hogy volt amikor ő keltett 1/4 6 kor. este időben aludni menni,reggel mikor mentünk télen sötétben mindig kitaláltam hogy előzzük meg a csopis társát csak te játszhatsz most mindennel,jön a kukásautó azt bámultuk vagy hogy kelt fel a nap hát az nagyon bejött neki.nagyon rugalmasak a gyerekek csak ne lássa rajtad hogy mi van mert tényleg gondolkodóba esik hogy anyának miért ilyen rossz.
2011. máj. 6. 06:40
Engem is így hordtak anno oviba. Igaz huszonévekkel ezelőtt valamivel természetesebb volt a dolog. Talán ma is sokan vannak, akiknek muszájból meg kell tenni. Lelkiismeret furdaláod mindig lesz e miatt, de próbáld csökkenteni azzal, hogy ha hozzászokik a szervezete akkor lehet, hogy meg se fog neki kottyanni a dolog.
2011. máj. 6. 08:48
Egy komoly hátránya van: hétvégén is 5-kor fog felkelni a gyerek. Ha este időben lefekszik, és az ovis alvással együtt megvan a szükséges 10-12 órás alvásideje, teljesen mindegy, hogy ez este kilenctől reggel hétig vagy fél nyolctól fél hatig tartott.
Mindenesetre kellő szülői elszántság szükséges, hogy este héttől a felnőttek is csendben legyenek, és apuka ne akkor akarjon hancúrozni a kisfiával.
2011. máj. 6. 10:16
Mi is igy voltunk raadasul a bolcsivel, ugyhogy az en gyerkozom meg kisebb volt. Nekem rugalmas a munkaidom csak a gond az volt, hogy a bolcsi ahova vinnem kellett a kisfiamat atszallasal volt megoldhato mert nem volt direkt buszjarat. Igy az ut majdnem masfel orat tartott. Hiaba indultam el reggel 6-kor ugyis csak 9-re ertem be a meloba. Ledobni a gyereket, visszaszallni az egyik buszra, utanna varni a masik buszra, melo. Ennek igy nem volt ertelme, tiszta depis voltam, hogy ilyen koran ledobom a gyereket es csak delutan 5-kor latom mert 2 orat utazom. Ha kesobb indultunk otthonrol akkor 10-re ertem be akkor meg csak este 6-kor latom es igy tovabb. Engem nem engedett a lelkiismeret nyugodni es megcsinaltam hetek alatt a jogositvanyt es vettunk nekem egy olcso autot. Azota 9-re hordom es a ferjem 2 utan hozza el. Nagyon nehez volt, foleg felebreszteni ot. Igy is ebresztem 8-kor de teljesen mas mint 5-kor.
2011. máj. 6. 12:01
6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
Biztos megszokja majd a korai kelést,csak sajnálom nagyon:(
Szerencsére apa váltóműszakban dolgozik,így minden második héten majd Ő viszi a kislányt oviba.
A jogsiba sajnos én nem merek belevágni,pedig nagyon jó lenne!
Kapcsolódó kérdések: