Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mi lesz így az oviban? Hogy...

Mi lesz így az oviban? Hogy tehetném zökkenőmentessé a beszoktatást?

Figyelt kérdés
Próbálom nem ráragasztani kisfiamra a saját szorongásomat. Én utáltam annak idején, sírtam, hisztiztem vagy egy évig minden reggel. Egy kicsit tartok tőle, hogy ő is problémás lesz. Nagyon okos, intelligens gyerek, felnőttekkel nagyon könnyen megtalálja a hangot, gyerekekkel visszahúzódóbb, szemlélődő típus. Félek, hogy majd esetleg csúfolják emiatt, ahogy anank idején engem is.
2011. máj. 5. 05:41
 1/5 anonim válasza:
Próbáljatok megismerkedni néhány leendő csoporttárssal.Csináljatok közös programokat, menjetek játszótérre.Ha már vannak barátai, könnyebben szokja meg az ovit.
2011. máj. 5. 05:53
 2/5 anonim ***** válasza:
Rokonoknál,ismerősöknél hagyd ott néhány órára,hogy megszokja nélküled.A legtöbb gyerek szereti az ovit. De aki nagyon az anyukájához szoktatott,annak a nehezebb.
2011. máj. 5. 06:04
 3/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a gyors válaszokat.

Jó ötlet összejönni más gyerekekkel, persze, hogy a barátkozás menne-e, más kérdés.

Jól elvan másokkal is rajtam kívül, szerencsére. Nagyszülők, férjem szoktak rá vigyázni.

2011. máj. 5. 06:15
 4/5 anonim ***** válasza:
Akkor nem lesz különösebb gond vele. De arra vigyázz,hogy a saját szorongásod ne érezze. Inkább az óvoda pozitívumairól beszéljetek neki: sok játék, tanul sok mondókát,éneket, szépen rajzolni stb.
2011. máj. 5. 06:37
 5/5 anonim ***** válasza:
Ha jó az ovi, hagynak majd elég időt ahhoz, hogy mindketten megszokjátok. Nálunk engedik a szülőt akár hetekig a gyerekkel maradni és csak nagyon lassan hagyja ott a szülő a gyereket, először csak a teremből megy ki egy kicsit, aztán elmegy egy félórára, órára, stb.
2011. máj. 5. 07:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!