Szerinted melyik anya tesz jobbat a gyerekével?
Hát én begolyózós anyuka vagyok.
Hét hós a kislányom, és még csak húsz éves vagyok.
Bőszen állást keresek, van szakmám, de úgy érzem esélyem az nincs.
Pályakezdő vagyok, iskolából mentem a szülészetre... (átvitt értelemben).
A férjem azt szeretné, ha itthon maradnék ovikezdésig.
De két okból nem megy:
Elegem van a garasoskodásból: Hónap végén rántott leves...
A legtöbb ismerősöm elfordult tőlem. Nehéz nekik megemészteni, hogy az akivel kiültek a parkba, meg kocsmáztak, az most felelősségtejles anyuka és nej. Egyetlen barátnőm maradt mellettem, a férjem mellett is csak egy barát.
De nagyon el vagyok keseredve. Telefonálok, e-mailezek ezerrel, de amint megtudják, hogy fiatal anyuka vagyok, meg hogy még pályakezdő is, csak annyit mondanak, hogy majd visszahívnak.
Szerencsére a lányunknak mindent meg tudunk adni, tiszta ruha, pelus, tápszer és főzelék mindíg van, de kezdek kikészülni.
Azt hiszem eltértem a tárgytól, bocsánat. Csak ez már kikívánkozott.
Amint tudok megyek dolgozni. Ez tuti.
mi a 2. lehetőséget választjuk
anyagilag nehéz lesz a GYED után, de azt hiszem a gyerek érdekeit nézve megéri
neki nem az a fontos, hogy adidas cipő legyen a lábán, hanem hogy a kis lelke ne sérüljön
én sokat olvastam a bölcsiről, vagyis hogy a szakembereknek mi a véleménye, és kivétel nélkül azt mondják, hogy szinte minden gyerek sérül valamennyire, akit ilyen pici korban "elválasztanak" az anyukájától
05.04. 20.03-as
szerinted az aki úgy dönt, hogy nem küldi el az 1 évesét bölcsibe, az mindezt pusztán lustaságból teszi? mert annyival könnyebb otthon lustulni egy 1 évessel, mit mondjuk egy irodában üldögélni?
megáll az eszem :((
Nem egyszerű a kérdés.
Én úgy jöttem el szülni, hogy minimum két gyerekig az orrom sem dugom vissza a munkahelyemre.
Aztán a kislányom 1,5 éves korában bekattantam, hirtelen elég volt az otthonlétből. Most készül a gyerek bölcsibe (2 éves), pedig csak oviba akartam vinni.
Ha a megélhetés gond, akkor vissza dolgozni, különben a pénzproblémákra a házasság is rámehet.
A másik kérdésedre reagálva: egyáltalán nem biztos, hogy visszamehet az anyuka a munkahelyére.
Engem például vártak vissza, de nagyon. Aztán olyan pofátlan ajánlatot kaptam, hogy majd' elájultam. Ennyit a nagy visszavárásról, meg a munka megbecsüléséről...
Visszautasítottam, de csak azért, mert volt a zsebemben akkor 3 másik állásajánlat. Így a gyes végéig részidőben dolgozom egy másik cégnél, aztán a gyes lejártakor eldöntöm, visszamegyek-e a régi helyemre, vagy maradok főállásban az újnál.
Ez van. Annyi előnye lett, hogy egy másik területen is kipróbálom magam, felmondanom nem kell, ki nem rúgnak, viszont 1 év múlva tapasztaltabb munkaerőként állok a cégem elé.
Utolsónak:
én abszolút nem a begolyózás miatt tettem fel a kérdést. Imádok itthon lenni velük, pedig 3 éve ugyanaz minden hétköznap de már megszoktam, nem adnám amiatt bölcsibe őket csak hogy nekem izgalmasabb napjaim legyenek. Amúgy pedig a dolgozó nő/anyuka szerep sem olyan irigyelendő ám szerintem.
Hogy érted azt, hogy nem lehet visszamenni a helysre? Ahonnan eljött az ember onnan nem tehetik ki a gyerek 3 éves koráig, felmondási védelem miatt. Hogy érted, hogy pofátlan ajánlatot kaptál?!!?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!