Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szerinted melyik anya tesz...

Szerinted melyik anya tesz jobbat a gyerekével?

Figyelt kérdés
Amelyik elmegy 1-1.5 éves gyerek mellett dolgozni, bölcsibe adja kicsit hogy normális életszínvonalat tudjon biztosítani neki, vagy amelyik otthon van a gyerekkel 2-3 éves koráig és állandóan forintos gondok vannak a szűk pénztárca miatt?
2011. máj. 4. 14:20
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
66%

Hát én begolyózós anyuka vagyok.

Hét hós a kislányom, és még csak húsz éves vagyok.

Bőszen állást keresek, van szakmám, de úgy érzem esélyem az nincs.

Pályakezdő vagyok, iskolából mentem a szülészetre... (átvitt értelemben).

A férjem azt szeretné, ha itthon maradnék ovikezdésig.

De két okból nem megy:

Elegem van a garasoskodásból: Hónap végén rántott leves...

A legtöbb ismerősöm elfordult tőlem. Nehéz nekik megemészteni, hogy az akivel kiültek a parkba, meg kocsmáztak, az most felelősségtejles anyuka és nej. Egyetlen barátnőm maradt mellettem, a férjem mellett is csak egy barát.

De nagyon el vagyok keseredve. Telefonálok, e-mailezek ezerrel, de amint megtudják, hogy fiatal anyuka vagyok, meg hogy még pályakezdő is, csak annyit mondanak, hogy majd visszahívnak.

Szerencsére a lányunknak mindent meg tudunk adni, tiszta ruha, pelus, tápszer és főzelék mindíg van, de kezdek kikészülni.

Azt hiszem eltértem a tárgytól, bocsánat. Csak ez már kikívánkozott.

Amint tudok megyek dolgozni. Ez tuti.

2011. máj. 6. 21:30
 22/25 anonim ***** válasza:

mi a 2. lehetőséget választjuk

anyagilag nehéz lesz a GYED után, de azt hiszem a gyerek érdekeit nézve megéri

neki nem az a fontos, hogy adidas cipő legyen a lábán, hanem hogy a kis lelke ne sérüljön

én sokat olvastam a bölcsiről, vagyis hogy a szakembereknek mi a véleménye, és kivétel nélkül azt mondják, hogy szinte minden gyerek sérül valamennyire, akit ilyen pici korban "elválasztanak" az anyukájától

2011. máj. 7. 14:04
 23/25 anonim ***** válasza:

05.04. 20.03-as

szerinted az aki úgy dönt, hogy nem küldi el az 1 évesét bölcsibe, az mindezt pusztán lustaságból teszi? mert annyival könnyebb otthon lustulni egy 1 évessel, mit mondjuk egy irodában üldögélni?

megáll az eszem :((

2011. máj. 7. 14:11
 24/25 anonim ***** válasza:

Nem egyszerű a kérdés.

Én úgy jöttem el szülni, hogy minimum két gyerekig az orrom sem dugom vissza a munkahelyemre.

Aztán a kislányom 1,5 éves korában bekattantam, hirtelen elég volt az otthonlétből. Most készül a gyerek bölcsibe (2 éves), pedig csak oviba akartam vinni.

Ha a megélhetés gond, akkor vissza dolgozni, különben a pénzproblémákra a házasság is rámehet.

A másik kérdésedre reagálva: egyáltalán nem biztos, hogy visszamehet az anyuka a munkahelyére.

Engem például vártak vissza, de nagyon. Aztán olyan pofátlan ajánlatot kaptam, hogy majd' elájultam. Ennyit a nagy visszavárásról, meg a munka megbecsüléséről...

Visszautasítottam, de csak azért, mert volt a zsebemben akkor 3 másik állásajánlat. Így a gyes végéig részidőben dolgozom egy másik cégnél, aztán a gyes lejártakor eldöntöm, visszamegyek-e a régi helyemre, vagy maradok főállásban az újnál.

Ez van. Annyi előnye lett, hogy egy másik területen is kipróbálom magam, felmondanom nem kell, ki nem rúgnak, viszont 1 év múlva tapasztaltabb munkaerőként állok a cégem elé.

2011. máj. 7. 14:32
 25/25 A kérdező kommentje:

Utolsónak:

én abszolút nem a begolyózás miatt tettem fel a kérdést. Imádok itthon lenni velük, pedig 3 éve ugyanaz minden hétköznap de már megszoktam, nem adnám amiatt bölcsibe őket csak hogy nekem izgalmasabb napjaim legyenek. Amúgy pedig a dolgozó nő/anyuka szerep sem olyan irigyelendő ám szerintem.

Hogy érted azt, hogy nem lehet visszamenni a helysre? Ahonnan eljött az ember onnan nem tehetik ki a gyerek 3 éves koráig, felmondási védelem miatt. Hogy érted, hogy pofátlan ajánlatot kaptál?!!?!

2011. máj. 8. 12:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!