Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért ilyen az apjával? Nem...

Miért ilyen az apjával? Nem értem, apásnak kéne lennie, nem?

Figyelt kérdés
Kislányom 3 éves. Úgy várom már, hogy este hazajöjjön az apja, és egy kicsit nyugtom legyen. De nem, ő nem áll vele szóba, csak én kellek neki. Még egy pohár vizet sem adhat neki, mert nem fogadja el tőle. Ha meg akarja ölelni, akkor kiabál, hagyjál, utállak. Nem értem, soha nem bántotta. Van egy 15 hónapos kistesó, lehet, hogy van hozzá köze, hogy én inkább vele vagyok. De már a megszületése előtt sem volt oda apáért. Mi lehet ennek az oka? Ha kérdezem, hülyeségeket mond, hogy pl. apa büdös, meg ilyeneket.
2011. ápr. 29. 16:38
 1/10 anonim válasza:

Nem tudom,de nem irígylem a helyzetet...

Remélem találtok megoldást.

2011. ápr. 29. 16:41
 2/10 anonim ***** válasza:
Nálunk elmondható,hogy 4 évesen "fedezte" fel az apját a lányunk,addig csak én kellettem neki,most már szinte csak azt hallani: apus,apus,apus... :-)
2011. ápr. 29. 17:15
 3/10 anonim válasza:
Neked kell szerintem apát a gyermekek szemében magasztalnod. Szerintem egy apát inkább tiszteljen egy gyermek, mint szeresse. Lehet, hogy ez így hülyén hangzik, de alapjában véve egy apa sohasem fogja úgy babusgatni, mint egy apa. Szerintem próbáld ki azt, hogy nem adsz neki vizet ha kér, és mondd neki, hogy kérj apától. A ti akaratotoknak kell az övé felett győzni, és rá kell jönnie, hogy hisztivel nem old meg semmit.
2011. ápr. 29. 17:16
 4/10 A kérdező kommentje:
Igazából én sokkal többet kiabálok vele, mint apa. Neki több türelme van hozzá, mégis hozzám ragaszkodik jobban, ez elég furcsa nekem. Ma is előadta magát, apa akarta megfürdetni, a végén még pofozkodott is. Persze nem kapta meg, amit akart, én szoptattam a kicsit, a végén hagynia kellett, hogy apa fürdeti. De még hallgatni is szörnyű volt. Nem értem miért verekszik, mi soha nem szoktuk megütni.
2011. ápr. 29. 22:06
 5/10 anonim válasza:
szerintem az lehet a baj hogy nem tiszteli
2011. ápr. 29. 22:08
 6/10 anonim ***** válasza:
Szerintem meg az a baj, hogy apa nincs vele eleget, haragszik rá, nem alakult ki köztük az apa-gyermek kapcsolat.
2011. ápr. 30. 20:31
 7/10 A kérdező kommentje:
1,5 és 2,5 éves kora közt a férjem 12 órában dolgozott, volt, hogy 3-4 napig sem találkoztak, egész nap egyedül voltam a gyerekekkel. Akkor úgy tűnt, hogy nem érdekli különösebben, de talán emiatt lehet. Most próbál vele több időt eltölteni, de úgy tűnik, hogy nem is igényli, mindig inkább velem akar lenni.
2011. máj. 2. 21:07
 8/10 anonim ***** válasza:
Próbáld öket többször kettesben elküldeni sétálni, vásárolni csak ne mostanában mert féltékeny a tesor és érzi hogy lepaszolod apunak, nem sokára úgyis változni fog mert 3-4 évesen a gyerekek bele szeretnek az ellenkező nemű szülöbe.
2011. máj. 2. 21:51
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

persze,majd kinövi,meg féltékeny is szerintem,nehogy már te a kistesóval nyugodtan legyél..

valahogy oldjátok meg,de szerintem nem kell túlságosan nagy jelentőséget tulajdonítani,ahol szeretet van,ott úgyis jól alakul az élet..

nekem még lassan 10 éves lányom is féltékeny a tesójára 2 éves,,

ha nagyobb lesz a kiscsaj jobban értékeli majd az apját..addig meg kitartás..

2011. máj. 2. 23:19
 10/10 anonim ***** válasza:

szia, szreintem az lehet, hogy 1. nem volt vele eleget anno, nem alakult ki a kapocs, a másik egyértelmű: a kicsire féltékeny, azért akar mindig téged, aelőtte csak az övé voltál. nem kötelező apásnak lenni, de a minimum tiszteletet egy 3 évestől már el lehet várni az apjával szemben, pl. nem mondunk olyat h apa büdös. nem kel ezzel piszkálni, de ha pl. te nem érsz rá, akkor bele kell nyugodnia, hogy az apja fürdeti és kész. amit csinál, a pofozkodás stb az hiszit. hiszen, mégis az apja, ismeri, születésétüől fogva jelen van az életében. nektek kell kicsit következetesebbnek lenni, nem erőszakolni, hogy szeresse, de el kel fogadnia h néha nincs anya, csak apa. ha meg csinálnak közös programokat, aho l a kislányod jól érzi vele magáét, akkor ez majd eémúlik. pl. elmehetnek együtt az usziba, ha szereti a kislányod a vizet, vagy labdzhatnak, vagy fagyizhatnak akármi, és akkor majd megbarátkoznak egymással.

kitartás!

2011. máj. 3. 14:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!