Óvodai kérdésekben kérem a segítségetek?
1. Könnyebben ment a beszoktatás mint gondoltad vagy nehezebben?
2. Ha a kistesóval vagy/voltál otthon és a gyerkőc nem akart menni, akkor mit mondtál neki? Az tiszta sor, ha dolgozni kell, de így? Te mit mondanál?
3. Cumizni lehet benntalváskor?
4. Teljesen szobatiszta volt a gyerkőcöd ovikezdéskor?
5. Félénkebb, de nagyon barátságos, együttjátszó, "mindenem odaadom" típú gyerekre/gyerekedre milyen hatással volt az ovi? Bátrabb lett vagy félénkebb? Erőszakosabb, verekedőbb lett vagy épp ellenkezőleg?
6. Változtak az étkezési szokásai ovikezdés után?
7. Változott a testvérkapcsolat akár jó, akár rossz irányba?
Ezeken kívül jól jönne minden jó tanács, ami ovikezdéssel kapcsolatos. Van valamit amiről tudod, hogy elrontottad vagy valami, amit kifejezetten jól csináltál?
Köszönöm, ha segítesz!
Szia:)
Nekem nagyon könnyen ment az ismerkedős napon nem bírtam haza rángatni:)
Nem volt ilyen probléma hogy ne akart volna menni de ha úgyis lett volna mondtam volna neki hogy az oviba sokkal jobb mert sok kisgyerek van játszanak verset tanulnak a kistesóval meg csak unatkozik itthon.(2 hós volt a kicsi mikor keztük 3 évesen az ovit)
Igen lehet cumizni:)
Az én gyerekem szobatiszta volt de voltak olyanok akik még akkor nem teljesen.Ők addig nem alhattak bent de aki legkésőbb lett az is csak 2 hétig nem alhatott bent:)
Ez függ attól is hogy a többi gyerek hogy viszonyul hozzá!Az én fiam is ilyen és szegényt még a lányok is elverik néha:)Mert konfliktus kerülő nem szól semmiért de van amikor elveszti a türelmét ő is:)
Igen sajnos változtak.A fiam is kerekarcu husos gyerek volt rendes felnőttes adagokat megevett egy-egy étkezésnél de az oviba amiket kapnak marha kevés madár falatnyi adag.Összeszükült a gyomruk és alig esznek.Nem csak én panaszkodom erre.Sokat fogyott.
Amig nem kezte el az ovit féltékeny volt a tesóra most imádja!!!
Nekem még nem volt egész 3 éves a lányom mikor elkezdtük, mert együtt volt a beszoktatás januárban, a jan-március szülötteinek. A kicsi 1 éves volt. Nehezebben ment mint gondoltam. Az első 2-3 nap könnyű volt, utána jött a feketeleves. Még be is pisilt dacból, de csak az óvodában kb. 2 hétig. Jó sok váltóruhát kellett vinnem. Azt mondtam hogy a kicsivel kórházba megyünk, ill. dolgoznom kell. Ez úgy bevált. Ma már szereti az ovit, sőt imádja, de azért mindig örül ha hazajöhet. Ott szerintem valami nem stimmel ha nem akar hazamenni a gyerek.
Cumizhatnak, bár az enyém sosem cumizott, bevihetnek alvós állatot, sőt csőrös itatót is amiben a kedvenc italuk lehet. Alváshoz akinek kell, ráadják a pelust ha viszel. Sőt pelenkások is vannak.
A kaja nagyon finom és bő adagokat adnak. Ha kérnek még kapnak amennyit szeretnének. A lányom hízott is 2 kg-t január óta. Mondjuk így most 13kg, 3évesen.
A hugit eddig is szerette, semmilyen féltékenység nem volt közöttük, ez most is így van. Gondoskodóbb, anyáskodóbb lett. Megtanult egy csomó együtt-játszás szabályt a többi gyerekkel. Ő sosem volt az az elveszett lányka akitől mindent el lehet venni, inkább ő irányított mindenkit. Ez most is így van, de finomul a helyzet. Rengeteg új dalt, mondókát tanulnak aminek nagyon örülök. Összességében, igen nagyon nehéz volt a beszoktatás, nehezebb mint gondoltam, de megérte mert szereti és jó helyen van. Még most 4 hónap után is van egy kis pityergi amikor elmegyek, de tudom hogy 2 perc és vége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!