Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy vészeltek át egy náthát?

Hogy vészeltek át egy náthát?

Figyelt kérdés
3 évesem náthás lett,és én bepánikoltam,de nagyon.37,2 hőemelkedése volt a reggel,kap Nurofent,C vitamint,aloe vera gélt,és....anyatejet.Tudom nevetséges nagyon,hogy ilyenből problémát csinálok,vannak ennél nagyobb bajok,igazi tragédiák,és azt is el kell viselni.Magamat hibáztatom,hogy tegnap hallgattam a család többi tagjára és kint ültünk a szélben.De egy 3 évest ,hogy lehet a házban tartani ha kint süt a nap.Ne nevessetek ki,segítsetek rajtam,neveljétek ki belőlem ezt a pánikolást.Tudom,velem van a baj,még mielött valaki leírná.
2011. ápr. 26. 12:43
 1/7 anonim ***** válasza:

Oh de irigyellek. De komolyan. Nekem a nagyobb ételallergiás volt, állandóan 39,5-es lázai voltak a mandulái miatt, orrmandulaműtét... A kicsi hörgőszűkületes, és minden felmegy a fülére. Hetente megyünk orvoshoz, mert sose egészséges. Már kórházban is jártunk vele. És ti csak 3 évesen kaptok el egy kis náthát? Remélem nekem is ilyen lesz a 3. :)

Ne izgulj túlvészelitek valahogy. A gyerek betegsége, akár kicsi, akár nagy mindig nagyon megviseli a szülőt. Játszatok velemit, színezzetek, aztán, ha nem megy feljebb a hőemelkedése és nem fog köhögni, akkor menjetek és élvezzétek a jó időt.

2011. ápr. 26. 13:00
 2/7 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Természetesen nem nevetlek ki és választ is adok, csak azt nem értem, hogy most volt először náthás és hőemelkedéses gyermeked?

Nem tartom valószínűnek, hogy a szélben megfázik egy gyerek és náthás lesz, ezért ahogy írtad nem is kell megvonni tőle a szabad levegőt és a természetet.

Én szeretem az alternatív gyógymódokkal kezdeni és ha nem használ, hát jöhet az orvostudomány.:-)

Valamilyen tengersós orrspray, ill. homeopátiás gyógyszerek:

Oscillococcinum: soha ne feledjük!

Vírusbetegségek, kiemelten influenza kezelésére és prevenciójára alkalmas. Megelőzésre heti egy fiolát, kezelésnél a tünetek jelentkezésétől kezdve 3 napig napi 2x1 tubusdózist kell elszopogatni.

Coryzalia: nátha esetén alkalmazható, megfázásos vagy allergiás eredet esetén is.

Adagolása naponta 2-4x1 tablettát elszopogatni.

Allium cepa: ha bőséges víztiszta orrváladék ürül, amely kimarja az orrnyílásokat, a szem belövellt, sokat tüsszent a beteg és szabad levegőn nincsenek panaszai.

Dulcamara: nedves időben történő átfázás esetén, hamar orrdugulás, köhögés jelentkezik.

Nux vomica: hidegben , huzatban megfázás után sok tüsszentés jelentkezik, főleg reggel, Éjjel orrdugulás, nappal orrfolyás jellemző. Emésztési panaszok is csatlakozhatnak.

Kalium bichromicum: zöldes, sűrű orrváladék, akár kis dugókban ürülhet. Köhögés csatlakozhat.

2011. ápr. 26. 13:09
 3/7 anonim ***** válasza:

Először is ne adj neki Nurofent 38 fok alatt! 37.2 az semmi! Azt egyszerűen tilos csillapítani, a hőemelkedés jó, a szervezete természetes védekezése, gyógyul általa, csak akkor káros és csillapítandó, ha tartósan magas, mondjuk 38.5.

A C vitamin jó, igazából ha csak azt adnál neki is meggyógyulna pár nap alatt. Amúgy megdöbbentő, hogy 3 évesen lett először beteg, igazán szerencsések vagytok (vagy talán mégis tud valamit az az anyatej egy éves kor fölött is?)

Amúgy mitől pánikolsz? Milyen szörnyű következményeit vizionálod egy egyszerű náthának, ami mégcsak lázzal sem jár?

Mindenesetre az jó jel, hogy tudod, baj van a gondolkodásoddal. A beismerés fél siker. Már csak egy jó pszichológus kell.

2011. ápr. 26. 13:13
 4/7 A kérdező kommentje:
Kétszer volt összesen beteg,amikor antibiotikumot is kapott,de valahogy mindig elfelejtem akkor hogy volt.Szeretném elkerülni az antibiotikumot,nem értem miért adják olyan könnyen.Nem is magával a betegséggel van a baj,hanem ,hogy ennyire hibáztatom mindig magam.Hogy nem vigyáztam eléggé rá.Mi az aloe verába "hiszünk",és a foreveres termékekbe.Megemeltem a gél adagját.Sokat voltam beteg gyerekkoromban,sok rossz emlékem van,lehet müködik a tudatalatti,és onnan jön az egész pánikolás.
2011. ápr. 26. 13:16
 5/7 A kérdező kommentje:
Azt elfelejtettem,hogy az a két eset,fogzáskor volt,láza volt,orrfolyás nélkül,a doki azt mondta piros a torka.És én ,hülye,beadtam az augmentint.
2011. ápr. 26. 13:19
 6/7 A kérdező kommentje:
Talán nem is vizualizálok szörnyűségeket,csak a gyerekem nehezen viseli az ilyen"bajokat".talán mert nem sokszor volt része benne.Tortúra az orcsepp,a gyógyszer és minden ami ezzel jár.Ezt viselem nehezen.
2011. ápr. 26. 13:20
 7/7 anonim ***** válasza:

szia!

én is ilyen pánikolos voltam, mert a nagyobbik fiam, aki most már 8 éves, nagyon sokszor volt beteg kiskorában, volt hogy gégegyulladásunk volt és befulladt. Amikor megtudtam, hogy a második is fiú lesz, gondoltam, hogy őnála is elő fognak ezek a fulladások fordulni. Hát nem is tévedtem, az első 6 hónaposan volt. Amikor észrevettem a jeleit már tiszta idegbeteg voltam, egész éjjel ültem az ágya mellett. aztán rossz kimondani, de minél többször beteg, annál jobban hozzászoksz. Főleg ha kitapasztalod, hogy nektek egy náthánál mondjuk mi vált be. Most már úgy mond tapasztalt anyuka vagyok, mert amit el tudsz képzelni: hörghurut, fülgyulladás, fel is szúrták kétszer a fülét-az nálunk lezajlott.

Tudom, hogy könnyű mondani, hogy ne pánikolj, mert ha közösségbe kerül, elkerülhetetlen lesz, hogy egy két betegséget össze ne szedjen, de ezáltal is erősödik az immunrendszere. Úgyhogy kitartás!

2011. ápr. 27. 07:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!