Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Vártok locsolkodókat? Vagy...

Vártok locsolkodókat? Vagy nagy ívben kerülitek őket?

Figyelt kérdés
MI utáljuk húsvétnak ezen mozzanatát. Sajnos 2 lánnyal ezt csak úgy tudom elkerülni, ha elutazunk húsvétkor. Valaki még élvezi ezt a szokást vagy csak azért tartja, mert elvárják tőle?
2011. ápr. 20. 12:47
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
76%
ÁÁÁ... én sem szeretem, nekem is van egy 14 honapós lányom,de én ki is jelentetem mindenkinek h nem leszünk itthon.És szerintem ez egy ős régi szokás aminek semmi értelme, a husvétnak semmi köze a nyuszihoz meg a piros tojáshoz...de mind1.
2011. ápr. 20. 12:53
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Korábban mi is mindig kitaláltunk valami programot, hogy megússzuk a nyögvenyelős kötelező köröket a rokonokkal. De most 2.5 éves a lányom, és ez lesz az első húsvét, amiben igazán részt tud venni . Készülünk nagyon és izgatottan várja, hogy tojást osztogathasson. Az ő öröméért még sztem pár évig húsvétolunk majd... aztán meg jókat kirándulunk vagy ilyesmi.
2011. ápr. 20. 12:53
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

MI várunk locsolókat, most újra, hogy kislányom van.

Van egy nővérem, és hozzánk mindig nagyon sokan jöttek a fiúk, 25-en locsoltak meg rendszeresen, vagy 5x kellett átöltözni egy nap, nyakig vizesek voltunk sokszor. Szerintem szuper buli, az egész nap egy nagy vendégség, minden évben festettünk egy csomó tojást, meg sütöttünk egy csomó sütit.

A barátaink meg minden évben kieszeltek valami, pl permetezőgépbe rózsavíz.

Szóval én sem kölniben ázni szeretek, hanem a vendégségesdit szeretem, egyébként is nagyon társaságiak vagyunk.

2011. ápr. 20. 12:54
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Az elsőnek meg, hát szerintem sincs a Húsvétnak köze a nyuszihoz, mi elég vallásosak vagyunk, de miért lenne értelmetlen egy szokás csak azért, mert régi?

Én meg kicsit sajnálnám, ha kihalna, manapság nem sokan szeretik.

2011. ápr. 20. 12:56
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
most 3 éves a lányunk, eddig mindig csináltam nagy vendégvárást, locsoló várást stb. Idén nem fogok. Egyrészt rengeteg munka van vele, másrészt nagyon sokba kerül, harmad részt meg délutánra ki vagyunk bukva a fáradtságtól. Idén lazítunk, kirándulunk, grillezünk és jól érezzük végre magunkat:)
2011. ápr. 20. 12:57
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
A hagyományokat nagyon szeretem, 10 éve minden húsvéthétfőn vártuk a locsolókat, tojással, csokival, mandarinnal, és ezzel még nem is lenne baj...de sajnos manapság a főtt tojás az árokparton landol, és a fiúk pénztárcával járnak locsolni... nagyon kiábrándultam tavaly, akkor voltak a lányaim 7 és 10 évesek, tehát az évek során elegem lett ebből... ezért idén nagyon hajlok arra, hogy hétfőn kirándulni megyünk, és kihagyjuk azt a kb. 20 locsolót, aki szokott jönni, és csak a férjem, kisfiam és sógorom locsolhatja meg a hölgyeket:)
2011. ápr. 20. 13:02
 7/12 anonim ***** válasza:

UTÁLOM!!!

a párom és fima meglocsolnak (slaggal vagy szódászifonnal) és annyi hálisten már nem jön, vagy nem locsolkodik

2011. ápr. 20. 13:13
 8/12 A kérdező kommentje:

MI öten vagyunk lányok testvérek, tehát tudom mi az a sok locsolkodó. Egyszerűen a hideg kiráz tőle, hogy még jópofit is vágjak az egészhez.

Szerintem nyugodtan ki lehetne hagyni ezt a néphagyományt az ünnepkörből, tartsák meg skanzenekben.

Vagy még egy ötlet: tegyen piros tojást az az ajtóra aki vár locsolkodót, a többit meg hagyják békén.

2011. ápr. 20. 13:31
 9/12 anonim ***** válasza:
Nekem szerencsére kisfiam van, de majd szeretnénk egy kislányt is. Magamra visszagondolva, amióta az eszemet tudom utáltam a locsolókat. Anya mesélte, hogy már 2 évesen is üvöltöttem, ha valaki közeledett felém. Csak a családtól viseltem el, és a jóbarátoktól. Úgyhogy nálunk nálunk nem igen volt húsvét tartva. Tehát akárkit nem engedtünk be, csak azért mert csöngetett.
2011. ápr. 20. 14:23
 10/12 anonim ***** válasza:
Két lányom van ,de mi sosem vagyunk otthon húsvét hétfőn. Kirándulunk, akármi csak otthon ne... :)))
2011. ápr. 20. 14:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!