Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tejfehérje-érzékeny babák...

Tejfehérje-érzékeny babák anyukái! Hogyan kerülitek ki a csoki-kérdést? Lent

Figyelt kérdés

a gondom, hogy a fiam tejfehérje-érzékeny. eddig jól megvoltunk, de már egyre nehezebb elkerülni az édesség és joghurt stb. kérdést. anyósom, ha jön hozzánk, mindig hoz vmi fincsi túrórudit és csokikat és mondja a fiamnak, hogy "hoztam neked csokit". ő meg néz rá bután és nem érti, mi van? főleg, hogy nem engedem, hogy megegye. kértem többször, hogy ne mondja neki, hogy csoki, mert összezavarja. és hozzon inkább gyümölcsöt neki, mert nem eheti meg a csokikat és azokat a dolgokat, amikben tejszármazék van.

próbáltam röviden elmagyarázni neki, hogy ő nem ehet olyat, de nem érti meg igazán, miért. mondtam, hogy beteg lesz tőle. de akkor a mama miért mondja a csokit és miért hoz?

én nem tudok mit kezdeni a helyzettel, ezzel nem segít a mama, hogy nem veszi komolyan a problémát.

de tkp., ha arra gondolok, hogy majd közösségbe megy és más gyerekek pl. csokit vagy túrórudit vagy joghurtot esznek majd, akkor sem eheti meg és rossz lesz neki.

szóval nem is a mama a gondom, hanem hogy hogyan is kezeljem a dolgot?

2010. okt. 16. 17:33
 1/5 A kérdező kommentje:

ja, és a mama amúgy nem rosszindulatból csinálja ezt, hanem számára felfoghatatlan dolog, hogy vki allergiás a tejre, miután az ő fiai 2 hetes koruktól tehéntejen nőttek fel...

szóval nem bántani akarom őt ezzel, mert egyébként végtelen jóindulatú!

2010. okt. 16. 17:52
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Lehet hogy jóindulatú, de végtelenül buta, és a gyereknek árt ezzel. Ezt kéne vaéahogy elmondani neki.
2010. okt. 16. 18:31
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

A mamának próbáld elmagyarázni, hogy ha megenné amiket ő hoz, akkor beteg lenne tőle, hasfájás, hasmenés, kiütés ráadásul lehet, hogy nem nőné ki soha.

Egyébként mennyi idős, mert 2 éves koráig elvileg kinőheti, ha nem kap tejtartalmú élelmiszert. Nekem szerencsére 1 éves korára kinőtte a kislányom.

2010. okt. 16. 19:45
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk is hasonló a helyzet, én úgy védtem ki, h vannak édességek, amikben nincs, és azt mondom, h azt szereti nagyon a fiam.

Kukó, coopos piskótatallér, zacskós darálós keksz, néhány ropifajta, már minden ismerősöm tudja, h ha kedvezni akar a fiamnak, ezeket hozza.

Most az adventi naptárral vagyok kicsit meglőve, végül arra gondoltam, h varrok én, kis zsebekkel, és lufi, tescos kis autó, nyalóka kerül majd bele.

2 éves múlt, egyelőre nem úgy néz ki, h kinövi.

2010. okt. 16. 20:18
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Előző vagyok, engem még az borít ki, mikor babatornán, játszótéren tömik a gyerekeket chipsel, csokival, és kínálják az én fiamat, és szegényke már tudja, h nem ehet belőle, mindig elmondtam, h tej van benne kincsem, attól pedig tudod, fájni fog a pocid, ezért ha kínálják, már mindig megkérdezi tőlem, h van-e benne tej.

Ezért szinte mindig van nálam olyan rágcsa, amit ő is megehet, és akkor abból kap.

2010. okt. 16. 20:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!