Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mitől jött vissza, engedjek e...

Mitől jött vissza, engedjek e neki?

Figyelt kérdés

2,5 évesem az elmúlt 3-4 napban felébred éjszaka és kakaós tejet kér inni. Nem tudom mitől ébred, eddig nyugodt és jó alvó volt, a fogai kint vannak egytől-egyig. Természetesen adok Neki inni, de csak vizet. Egy részt nem szeretném, ha megszokná, hogy hajnalban tejet készítgetek, másrészt a fogainak sem egészséges ha egy jó adag kakaós tej után alszik vissza. Jól teszem, hogy nem engedek Neki?? persze sír perceken keresztül, de végül elfogadja a vizet...

Ági

2011. ápr. 19. 14:17
 1/9 anonim ***** válasza:
Rendesen vacsizik, úgy mint eddig? Nálunk akkor fordult ilyen elő, ha este nem nagyon evett. Akkor adtam neki, mert tudtam, hogy éhes.
2011. ápr. 19. 14:31
 2/9 anonim ***** válasza:
Jol teszed sztem h vizet adsz neki,valoban nem lenne jo a fogainak a kakao...kisfiam is néha teát kér,de elfogadja végül a vizet,mert félálomban sokszor azt se tudja mit kér...
2011. ápr. 19. 14:33
 3/9 A kérdező kommentje:
rendesen eszik, ezzel eddig sem volt gond. igen, én is gondoltam arra, hogy félálomba össze-vissza beszél :) de ma hajnalban vagy 30 percig sírt, hogy Ő nem vizet, hanem kakaós tejet kér...:S
2011. ápr. 19. 14:38
 4/9 anonim ***** válasza:

Én nem engednék.

Fiam szokott félálomban mindenféléket kérni, azt mondom jó, és elalszik. Vagy azt mondom: kapsz, reggel. Neki ennyi elég szokott lenni. Persze a kezemmel együtt:D

2011. ápr. 19. 14:58
 5/9 A kérdező kommentje:
eddig nálunk is elég volt annyi, hogy majd reggel kapsz vagy ehhez hasonlók, most változott a helyzet, hogy nem tudom ennyivel lekenyerezni... az okát nem tudom. de nem engedek Neki, nem szeretném, ha rászokna.
2011. ápr. 19. 15:04
 6/9 anonim ***** válasza:

Én vagyok az első helyeslő:

kisfiam van hogy fél orán keresztül sir,és nem tudjuk lenyugtatni,de látszik rajta h nem teljesen éber...

2011. ápr. 19. 15:15
 7/9 A kérdező kommentje:
értem... akkor maradt a várakozás, hogy ahogy jött el is múlik ez az régi-új szokás :) köszönöm a tanácsokat, válaszokat!! kitartó leszek hát ha leszokik róla!!
2011. ápr. 19. 15:24
 8/9 anonim ***** válasza:

Nehéz kérdés, mert lehet valami probléma is a dolog hátterében, pláne ha minden hajnalban csinálja.

Magamból indulok ki, illetve a gyerekeimből, de nem lehet, hogy olyat eszik 3-4 napja, amitől sok a gyomorsava és marja? Mert arra mondjuk kimondottan a tejet javasolják, a víztől csak rosszabb lesz. Illetve ha rossz a gyomra valamiért, szintén tejet javasolnak és nem vizet.

Nálunk is volt ilyen korszak, ő kekszet rágcsált és én adtam neki, mert meggyőződésem, hogy valami probléma lehetett a gyomrával (és aztán ahogy jött, el is múlt). Mert különben minek kelne fel éjszaka közepén kakaót inni, hiszen normálisan aludnia kellene egész éjszaka egyfolytában. Anyukám szerint, aki elég vizet iszik napközben, éjjel még vizet inni sem lenne szabad felkelni.

De tényleg nem tudom, lehet, hogy egy rossz szokás és így leszokik róla. Ezt egyébként neked kell érezni, hogy most lehet valami baja, ami zavarja vagy csak hóbort.

2011. ápr. 19. 16:29
 9/9 A kérdező kommentje:
lehet ebben valami, amit írsz!! antibiotikumot kap már egy hete, be van gyulladva a füle. akkor lehet, hogy ettől rosszabb kicsit a gyomra!! azért sem gondoltam erre, mert a széklete normális, az étvágya is maradt a régi!! de lehet, hogy ettől kel, piszkálja a pocakját!! KÖSZÖNÖM!!
2011. ápr. 19. 16:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!