Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ha egy óvodai tablón a gyermek...

Ha egy óvodai tablón a gyermekemről képet (fotót) szerepeltetnek az én szülői beleegyezésem nélkül, az személyiségi jogokat sért?

Figyelt kérdés

Kislány bugyiban, vicces megjegyzéssel.

Azt hiszem, ha az óvónő állna ott bugyiban vicces megjegyzéssel, ő sem érezné jól magát. Tisztelet a gyermeknek is jár.

Érdekelne a véleményetek!

Köszönöm!

2011. ápr. 19. 09:59
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
100%

Ez nekem is rosszul esne, pláne, hogy nem engedtem meg. Amin édes kis ruhában van, és valami szép megjegyzést írtak mellé, azt mondanám, hogy ez gyönyörű, köszönöm szépen!

De így nem...

Más kép nincs Róla a tablón? Mert akkor szerintem még durvább.

2011. ápr. 19. 11:15
 12/28 anonim ***** válasza:
100%

Próbáltál már szólni érte?

Nem mindenkinek egyértelmű, hogy ez a kép esetleg bánthat vagy sérthet téged. Nekem sem jutna eszembe, hogy úristen egy pedofil fotó. Megértem, hogy felháborodsz, de szerintem nem direkt azért tették ki, hogy felhúzzanak vele.

Szerintem ha szólsz érte azonnal leveszik.

2011. ápr. 19. 11:16
 13/28 anonim ***** válasza:
70%

Nálunk kértek egy nyilatkozatot, hogy mivel oktató intézmény, ezért időnként - oktatási célból - készítenek a gyerekekről felvételeket. Ehhez képest kiderült, hogy a szülők kérésére szintén készülnek szülinapokról, ünnepekről fényképek, amiket év végén cd-n minden szülő megkap.

Szerintem már ez is túlmegy a jogszerűség határán, de senki nem tette szóvá még. Viszont ha az általad említett jellegű fénykép kerülne rá a fiamról a cd-re, én is szóvá tenném, sőt! Nem a pedofília, hanem a gyermekeknek kijáró tisztelet miatt.

2011. ápr. 19. 11:36
 14/28 anonim ***** válasza:
71%
Kiváncsi lennék milyen szituban készült a fotó,és mi volt odaírva...
2011. ápr. 19. 12:06
 15/28 anonim ***** válasza:
64%
Ha valóban vicces a megjegyzés, akkor szerintem azzal nincs baj. Nem mindegy, hogy vicces, vagy gúnyos.
2011. ápr. 19. 12:15
 16/28 A kérdező kommentje:
Azt hiszem ez szubjektív: ami neked vicces, nekem lehet, hogy már gúnyos.
2011. ápr. 19. 13:32
 17/28 anonim ***** válasza:
82%
Én ugy veszem észre téged ez zavar,ugyhogy tökmindegy ki mit ir,mi a helyes.Szerintem szólj nekik hogy vegyék le,esetleg szivesen a rendelkezésükre bocsátasz egy másik fotót.
2011. ápr. 19. 13:37
 18/28 anonim ***** válasza:
64%
Amugy engem nem zavarna ha valoban vicces ahogy ítad..
2011. ápr. 19. 13:42
 19/28 anonim ***** válasza:
71%
konkrétan mit írtak?
2011. ápr. 19. 13:50
 20/28 A kérdező kommentje:

Mindenkinek köszönöm a véleményét!

A kérdésem továbbra is nyitott: sért e személyiségi jogokat?

Jogilag szerintem igen, a milyenségétől függetlenül, mint ahogy 11:36-os is írta, nyilatkozatot kellet volna kérni.

Nem írom le részletesebben az esetet.

Nem mindegy, hogy ki mit ír, igenis számít minden egyes vélemény. Csak sajnálom, hogy kevesen értik a lényeget...

2011. ápr. 19. 15:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!