Bárányhimlőn átesett gyerekek Anyukái?
Másfél éves kislányom bárányhimlős, egy hete jöttek ki a pöttyök rajta, már szépen gyógyulnak, bevarasodtak.
Mikor lehet fürödnie? Nagyon hiányzik neki az esti pancsolás. A védőnő szerint még egy hétig nem érheti víz, orvosunk szerint zuhanyozhat 2-3 naponta, a neten is mindenfélét olvasok.
Tapasztalt Anyukák, válaszoljatok légyszi, Ti hogy csináltátok?
Köszönöm szépen előre is!
Nekünk azt mondták minden nap gyors tusolás lehet, sőt naponta akár többször is, mert hűsíti, de ne áztassuk a vízben a gyereket, mert leáznak a sebek. törölközővel tilos dörzsizni, csak itasd le róla a vizet.
Mi aloe vera sprayvel fújtuk a gyerekeket, 1 hét alatt bevarasodott minden kiütésük, pedig a nagy tetőtől talpig tömve volt.
Rossman, 1200 ft.
Szia!Zuhanyoztattuk a lányom minden nap.Tavaly nyáron volt bárányhimlős,a 40 fokban.Jól esett neki a zuhany.Persze nem áztattuk.Aloés sprét mi is fújtuk.Illetve zuhanyzás után hajszárítóval szárítottuk,nem törölközővel.
Mielőbbi gyógyulást a lányodnak!
Nekem a lányom és a fiam egyszerre lett bárányhimlős. Imádnak pancsolni, amit ebben az időszakban is megadtam nekik. A különbség csak az volt, hogy a félig engedett fürdőkádba tettem 1-1,5 csomag szódabi9karbónát. Ez csökkenti a viszketést, és szárító hatású. fürdés után óvatos törölközés, majd hűsítő hintőporozás. Ezt a dokink ajánlotta. Egyiken sem maradt heg.
Viszketésre zirtec cseppet adtam.
Viszketésre mi fenistil cseppet kaptunk.
Első 13:55-ös :-))
Szia!
A február hónapunk a bárányhimlőről szólt:((előbb az ovis,utána a bölcsis fiam volt himlős)
Nekünk azt mondta a doktornő,hogy naponta akár többször is lehet zuhanyozni gyorsan,mert az csillapítja a viszketést.
Egyébként a Fenistil cseppen és a calcium pezsgőtablettán kívül nem is adtam nekik semmit.
Valóban 2 hét alatt lezajlik a betegség,ha már elkezdenek leszáradni a pöttyök,akkor már lehet közösségbe menni,és fürdeni is.
Jobbulást:)!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!