Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Bárányhimlőn átesett gyerekek...

Bárányhimlőn átesett gyerekek Anyukái?

Figyelt kérdés

Másfél éves kislányom bárányhimlős, egy hete jöttek ki a pöttyök rajta, már szépen gyógyulnak, bevarasodtak.

Mikor lehet fürödnie? Nagyon hiányzik neki az esti pancsolás. A védőnő szerint még egy hétig nem érheti víz, orvosunk szerint zuhanyozhat 2-3 naponta, a neten is mindenfélét olvasok.

Tapasztalt Anyukák, válaszoljatok légyszi, Ti hogy csináltátok?

Köszönöm szépen előre is!

2011. ápr. 15. 13:44
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk azt mondták minden nap gyors tusolás lehet, sőt naponta akár többször is, mert hűsíti, de ne áztassuk a vízben a gyereket, mert leáznak a sebek. törölközővel tilos dörzsizni, csak itasd le róla a vizet.

Mi aloe vera sprayvel fújtuk a gyerekeket, 1 hét alatt bevarasodott minden kiütésük, pedig a nagy tetőtől talpig tömve volt.

Rossman, 1200 ft.

2011. ápr. 15. 13:50
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Szia!Zuhanyoztattuk a lányom minden nap.Tavaly nyáron volt bárányhimlős,a 40 fokban.Jól esett neki a zuhany.Persze nem áztattuk.Aloés sprét mi is fújtuk.Illetve zuhanyzás után hajszárítóval szárítottuk,nem törölközővel.

Mielőbbi gyógyulást a lányodnak!

2011. ápr. 15. 13:55
 3/10 anonim ***** válasza:

Nekem a lányom és a fiam egyszerre lett bárányhimlős. Imádnak pancsolni, amit ebben az időszakban is megadtam nekik. A különbség csak az volt, hogy a félig engedett fürdőkádba tettem 1-1,5 csomag szódabi9karbónát. Ez csökkenti a viszketést, és szárító hatású. fürdés után óvatos törölközés, majd hűsítő hintőporozás. Ezt a dokink ajánlotta. Egyiken sem maradt heg.

Viszketésre zirtec cseppet adtam.

2011. ápr. 15. 13:55
 4/10 anonim ***** válasza:
13.55-ös vagyok. a fürdő kb 10-15 perces volt.
2011. ápr. 15. 13:57
 5/10 anonim ***** válasza:

Viszketésre mi fenistil cseppet kaptunk.

Első 13:55-ös :-))

2011. ápr. 15. 13:59
 6/10 anonim ***** válasza:

Szia!

A február hónapunk a bárányhimlőről szólt:((előbb az ovis,utána a bölcsis fiam volt himlős)

Nekünk azt mondta a doktornő,hogy naponta akár többször is lehet zuhanyozni gyorsan,mert az csillapítja a viszketést.

Egyébként a Fenistil cseppen és a calcium pezsgőtablettán kívül nem is adtam nekik semmit.

Valóban 2 hét alatt lezajlik a betegség,ha már elkezdenek leszáradni a pöttyök,akkor már lehet közösségbe menni,és fürdeni is.

Jobbulást:)!

2011. ápr. 15. 14:41
 7/10 anonim ***** válasza:
Víz érheti, csak áztatni nem szabad. Mi is fürdettük minden nap a kisfiamat, de csak gyorsan, nem pancsolhatott.
2011. ápr. 15. 14:46
 8/10 anonim ***** válasza:
Lányom 23 hós volt. Zuhanyozhatott minden nap,- le is zuhanyoztam gyorsan minden nap- sőt, a doki kihangsúlyozta, hogy hajat is moshat, csak ne pancsoljon a kádba. Akkor ülhet bele fürödni, ha elmúltak a pöttyei.
2011. ápr. 15. 15:58
 9/10 anonim ***** válasza:
Az én fiam 8 hónapos volt mikor himlós lett és mindennap gyorsan letusoltunk pedg még a kis zacsiján és a fütyijén is volt de hát meg mosni muszály áztatni nem lehet szóval én biztos h megvárnáma helyedben is még el nem múlnak mert ha leáznak hegesedik.
2011. ápr. 15. 17:10
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm, hogy válaszoltatok! Ma már zuhanyozott, nagyon élvezte!
2011. ápr. 15. 19:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!