3 év 3 hónapos és éjszakára még kell pelus. Aggódjak?
Dehogy aggódj! Az én kislányom 2.5 évesen lett nappalra szobatiszta, éjszakára csak 3.5 évesen. Nincs ezzel semmi gond, 5 éves korig normális.
2011. ápr. 14. 15:16
Így van. Nappal tud figyelni, az a lényeg. Az éjszakai szobatisztasággal még ráér.
2011. ápr. 14. 15:20
3/10 A kérdező kommentje:
KÖSZÖNÖM! Egy picit megnyugodtam, hogy nem abnormális.
Én is úgy tudom, hogy 5 éves korig teljesen normális, ha éjszakára kell még pelus. Sőt, állítólag a fiúknak tovább is kell mint a lányoknak. Valamilyen hormon megléte szabályozza, hogy éjszaka ne történjenek balesetek, ami van akinek hamarabb, másnak később indul be. Tényleg ne aggódj, nekünk a gyerekorvos is mondta, hogy a nappali szárazság ovira ár kell, de az éjszakai teljesen természetes, ha 5 éves koráig nem jön össze.
2011. ápr. 14. 15:58
Nem tudom hogy tudományosan hogy megy ez és hogyan működik. De saját véleményem és tapasztalatom alapján (nekem mindkét gyerekem két évesen, egyszerre lett szoba és ágytiszta)nem lehet kiindulni a pelusból. Egy gyerek nem hülye, lefekszik, tudja, hogy rajta van a pelus minek tartogatná a pisit, minek kelne fel, ha mégis pisilni kell éjjel, hiszen beleeresztheti a pelusba, ami azért van rajta.
És ha végig gondolom, a te gyereked sem pisil be alvásnál, ott ahol nincs rajta pelus, csak otthon, ahol van. Minek tartogatná, kelne fel, menne vécére, ha ott a pelus?
2011. ápr. 14. 16:02
A legrosszabb amit teszel, ha aggódsz.Nyugi semmi gáz,teljesen rendben a gyerkőc.
2011. ápr. 14. 18:30
Az én lányom 3 és fél éves. 18 hónapos kora óta nem kell neki nappal pelus. Éjszaka kb. 1 hónapja tiszta neki, de még ha nem megy el lefekvés előtt pisilni, akkor van hogy reggelre van a pelenkájába. Nekem is azt mondták, hogy 5 éves korig normális.
2011. ápr. 14. 20:50
Én lányom is lassan 3,5 éves. 2,5 éves korában lett szobatiszta,2-3 hónappal később a nappali alváshoz már nem kellett neki pelus,de éjszakára még mindig kell... Teli pelussal kel függetlenül attól,hogy pisilt-e lefekvés előtt,vagy sem,vagy ivott-e még lefekvés előtt vagy nem... :(
2011. ápr. 14. 22:56
9/10 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek. Én is ezeket hallom, hogy 5 éves kor, meg a fiúk később, de motoszkál az agyamban, amit az egyik válaszoló írt, hogy ha van rajta pelus, minek erőltetné magát? Megvárom a meleg éjszakákat és megpróbálom levenni a pelust.
A 4 eves kislanyom tobbszor pepisil,mar egyre kevesebbszer.En sem adok ra pelust ejszakara,ha bepisil lecserelem az agynemut.Hajalban mindig felkel,ha pisilnie kell,de elalvas utan (2-3 ora)ora ,amikor bepisil.
Olvastam,hogy nem az igazi a koltogetos modszer,de en kiviszem pisilni elalvas utan.Az en velemenyem is az,ha van pelus akkor minek felkelni,abba is lehet pisilni.Persze ez az en velemenyem!
2011. ápr. 16. 04:20
Kapcsolódó kérdések: