Hogy lehet egy gyerek kövér? Ez nekem rejtély.
Szerintem akik írtatok biztos nem élitek át azt amit egy kövérebb gyerek szülei igen. Persze van aki tényleg nem figyel a gyerekére. De van aki igen is figyel mégis megragad a gyereken. Meg genetika is valamennyire. Az én gyerekem már bölcsitől kezdve mindent megevett a bölcsibe. Még emlékszem mosolyogtak is, hogy mindent megeszik, és hogy milyen jóízűen eszik, míg a többi turkál az ételben. Az oviban szintén. az én gyerekem szájából soha nem hallottam, hogy nem szeretem. Mindent megkósolt, evett. Kisbaba korában is. Most 5 évesen jutottunk el oda, hogy mondja, hogy az oviban nem volt jó valami kaja és nem evett belőle. hát érdekes volt hallani. Itthon néha szokott kapni csokit, de igyekszem odafigelni. Cukrot egy éves koráig nem tettem semmibe, 2 éves koráig is elvétve és keveset. Teát nem ivott, csak forralt vizet, mégis husis volt. Másfél évesen kapott először ilyen gyerek instant teát, de csak egy kevés port szórtam bele. De ezt is vagy három dobozzal ha vettem össz vissz, mert többre nem tellett. A forralt víz nagyon jó volt neki. Tehát mostanában néha eszik csokit, nagyon ritkán kap chipset, kb két hónapban egyszer, ha. Üdítőt nem nagyon iszunk itthon, inkább víz. Nincs jobb egy pohár víznél. Én már átgondoltam hogy itthon miket eszünk, ezek közül voltak amik nem voltak annyira jók talán, ezeket kezdem átalakítani, beiktatni mást is az étrendbe. De nem mondanám laktatós kajának egyiket sem. De egyébként a gyerek eszik reggel pár falatot, aztán az oviba amit eszik délutánig, hazajövünk olyan 5 felé du. és akkor eszünk általalában én már utána ha nem kér nem erőltetetem. Mondjuk van hogy 6 óra lesz belőle. Nagyon ritkán kért még utána enni. Egyszer fordult elő, hogy este tízkor felébredt és enni kért, akkor kapott természetesen egy keveset, de főleg ivott. Amúgy rengeteget mozog, oviba is azt mondják az óvónénik, hogy mindig mozog valamije, ő is szaladgál sokat. Otthon szintén. Néha néz tv-t, néha játszhat számítógépes játékot (barbie öltöztető, memóriajáték), de nem ez a megszokott. Mondjuk ha az apja itthon van délután ő könnyebben bekapcsolja neki a tv-t. De néha sikerül megakadályoznom. Én nem engedek neki. Meg sokszor van, hogy hazaérünk és el kell menni boltba. Van itt közel is egy, de nem igazán szeretünk oda menni és a távolabbiba megyünk, bicajjal. Ott max egy üdítőt kap néha, vagy egy kis csoki, vagy inkább túró rudi megengedett, vagy joghurt. De boltba heti kétszer járunk kb. Néha volt már hogy kicsit több lett a dolog, de akkor beosztjuk pár napra. De általában nem lépjük a tervezettet, mivel a pénztárcánk sem bírná, meg hát neki sem jó.
Jár táncolni, sportol, ahova csak lehet viszem. sokat járunk bicajozni. Mégsem vékony. Még éppen nem kövér de ha így halad az lesz. Sajnos.
Ja, értem, én mindent rosszul csinálok. Kínálom a gyereket, nem eszik. Este éhes, akkor meg mondjam neki azt, hogy most már nem kapsz?
Igen, utolsó, megértem a problémádat. Tudom, hogy sokszor a szülő rontja el a gyereket, de ha meg nem eszik mást, csak ami rossz neki?
Pl. a fiam nem eszi a gyümölcsöt. Lett kínálva tésztával, főzelékkel, gyümölccsel, levessel. Ebből egyedül a tészta jött be neki. Akkor már minden nap azt kér. Persze nem kap minden nap, de azért sokszor azt csinálok.
Egyébként az én gyerekeim nem kövérek, és egészségesek. Nem tudom miért velem kell kötözködni. Pont azt mondom, hogy tudom, hogy nem az egészséges étkezés mintaképei, mégsem kövérek. Most nyáron szinte egész nap az udvaron szaladgálnak.
A kóláról meg nem tudsz meggyőzni, nem kap a gyerek, és kész. Mi sem isszuk. Üdítőt nem kapnak, csak vizet, meg tejet. 2 éves korukig nem ettek csokit. Nem tudom mi mást tehetnék még, azon kívül, hogy kínálom a gyereket, ha nem eszi meg, beletömni nem tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!