Hogy lehet egy gyerek kövér? Ez nekem rejtély.
Mindenképp a helytelen táplálkozás. Mozoghat szegény gyerek, ha többet eszik, mint amennyit lemozog. Lehet, hogy sült krumplival, csokival, chipsekkel tömik. Na meg a szülői példa sem mindegy, mind a táplálkozás, mind a mozgás tekintetében.
Én amúgy csak olyan dolgot eszek, amit a gyerek is ehet. Hisz, ha nem adok neki, pont attól lesz kíváncsi rá, és esetleg titokban nassolgat majd, ami meg aztán baj.
A szülő felelőssége a gyermeke helyes táplálkozása.
Ilyen kicsi korba még szerintem nem látszik a genetika.Az majd később jön elő.
Ezt példával is alá tudom állítani.Én és férjem elég nagyok vagyunk.Én 85 kiló vagyok férjem pedig 95.A 2 éves kisfiúnk még nincs 13 kiló és 98 centi.Szinte semmit nem eszik meg.
Az uncsitesója fél évvel fiatalabb,és 15.5 kiló.Az anya egy száll bél maximum 40 kiló az apja pedig 60 kiló körül.De mivel ők az első perctől kezdve úgy etették a gyereket,hogy tömték,így a gyerek kövér lett.Mindig mondják,hogy mennyit töltött káposztát evett meg állandóan kaja van a kisfiú kezébe mert éhes folyton.
Egyértelműen a szülő rontja el ilyen kicsi korba.
Az én fiam még colát meg ilyen hülyeségeket nem látott.Mivel én sem iszom meg a colát. Mekibe járunk 2 havonta egyszer.Sokszor van itthon pizza,házi készítésű.
Édességekből kizárólag a monte pudingot és a görög kekszes pudingot eszi meg, na meg egyszer kap egy nap 180 ml kakaót.Semmi más édességet nem eszik meg akkor sem ha kap.
A kekszek közül is csak a tucc kekszet szereti ebből egy zacskó kb 1 hétig elég úgy hogy hárman eszük meg.
Az én fiam is ilyen,hogy nem ér rá enni.Minden falat után futni kell egy kört a szobába.:)
Sajnos a szülő hülyesége miatt nagyon el lehet rontani a gyerek étkezését.Nekem van egy 5 évvel idősebb nővérem.Ő kicsin ilyesmi volt mint a fiam.Mondta anya,hogy nagyon keveset evett és nagyon vékony kislány volt tesóm.Az istenért sem akart enni pedig anya minden nap vagy 6-7 féle főtt ételt felszolgált neki.De ő pár falattal elvolt egy nap.Mikor megszülettem én,akkor engem is első pillanattól kezdve tömött anyám és mivel én szerettem a hasam ettem.Kövér gyerek voltam és kövér felnőtt lettem.Tesóm vékony volt és most is vékony 32 évesen 50 kiló.Én meg mint már írtam 85kiló vagyok.
Leginkább a táplálkozás helytelensége miatt. Lányom osztálytársa 10 kg-mal nehezebb az átlagnál, ismerősünk kislánya 2 évesen annyi kg, amennyi egy átlagos 4 éves:(
Jóval nagyobb adagokat esznek, nem napi 5-max. 6 alkalommal, hanem bármikor, és hatalmas mennyiséget, de még így is egyfolytában éhesek...
Pl.: lányom osztálytársa már 8-9 évesen is tízóraira 2-3 szendvicset vitt, mellé még süteményt, buktát, kakaóscsigát is minden nap...
Hát ti sem vagytok épp az egészséges étkezés mintaképei. Teljesen rossz a lányod étkezése. Különösen azok után, hogy sajnos, betegség kapcsán beleástam magam a témába.
Ahhoz, hogy nem adsz üditőt, mert a kóla oldja a fogakat, ráér az még-hozzászólni sem tudok, olyan fokú tájékozatlanságra vall
Azért jobban át kéne gondolnod és átszervezned az étkezését, mert még lehet a gyereked is elhízott az ilyen összevissza evéssel. Mert sok rossz evő, vékony kisgyerek válik kövérré.
Nekem eszembe nem jutna a gyerek után szaladgálni, hogy egyen. Érdekes, a 4 évesem és a 2,5 évesem is megül az asztalnál, rendesen esznek, és nem kövérek.
"Nem érnek rá leülni enni." Az enyéim sem érnének rá, ha hagynám őket a fejemre nőni.:)
Az 5 éves fiam 16 de inkább 15 kiló, a 3 éves 12 kiló, olyan messze vannak a túlsúlytól, mint Makó Jeruzsálemtől.
A kóla nem oldja a fogakat, igen okos, mert nem tartogatod a szádban jó pár napig, ez egy kísérlet volt, amikor 2 hétig áztattak egy fogat kólában és az elporladt. De ez a való világban nem fordul elő, mert senki nem áztatja kólában a fogát, hacsak nem protkó, de arra meg vannak tisztitószerek. Nézz utána, miért tilos gyerekeknek kólát adni (nem azért mert kivonja a szervezetből a kálciumot, mert ez felnőtt szervezetre is igaz, felnőttek mégis fogyasztanak kólát és van foguk).
Egyébként csak szóltam, hogy nagyon rosszul táplálod a gyerekeidet és pont ebből adódik az elhízás. Mert nem jutnak szénhidráthoz (ami a szervezet működéséhez elengedhetetlen) és este falási rohamban kell pótolni.
Én nem vagyok híve Rubint Rékának és Schobert Norbinak, de ezt nagyon pontosan leírták, mit okoz és milyen következményekkel jár ez a fajta táplálkozás. És a vércukoringadozás. Kísérletek kimutatták a kezelhetetlenség egyik oka is ez, ha nem egyenletes a szervezet szénhidrát ellátása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!