Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hagyod speciális esetekben...

Hagyod speciális esetekben tovább aludni, még akkor is ha esetleg emiatt este nem kerül időben ágyba?

Figyelt kérdés

Kislányom (22 hó) általában 1-1,5 órát alszik,maximum 2-őt.

Ilyenkor egész normális időben le is tudjuk tenni aludni.

Ma azonban különös nap van. Eleve a megszokottnál több mint egy órával korábban kelt,fárasztó délelőttünk volt,és picit később is került ágyba.

Most már majdnem 3 órája alszik,de nem keltettem fel.

Tudom,hogy emiatt este 10-11-ig is fent lesz,de láttam rajta hogy teljesen kimerült. Megpróbáltam felébreszteni ugyan,de hátat fordított és húzza a lóbőrt tovább. :-))

Te hogyan cselekszel ilyen esetekben?

Párszor elő fordult már ilyen nálunk,és a párom mindig leszidott,hogy miért nem keltettem fel,elcsúszik a napunk stb....

Ez igaz is,de szegény gyerkőc amikor nem fáradt normális időmennyiséget alszik,gondolom oka van hogy ha többet alszik.

2011. ápr. 7. 16:21
 1/6 anonim ***** válasza:

14 hós kisfiam 4 órája alszik.

Hagyom pihenjen, mert esett egy nagyon ma.

Azért vagyunk anyák,h anyai szívvel döntsünk.

2011. ápr. 7. 16:39
 2/6 anonim ***** válasza:

Első vagyok.NagyoT esett.Bocsi.

Amúgy a fiam is csak 2 órát szokott délben aludni.

2011. ápr. 7. 16:43
 3/6 anonim ***** válasza:
29 hós fiam 3 és negyed órája alszik. Este tiz elött nem fog lefeküdni. Sosem keltem fel az "alvó oroszlánt"!:)
2011. ápr. 7. 16:49
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem értem... mi van, ha "elcsúszik".. Majd holnap helyreáll! én biztosan nem ébreszteném fel, főleg, ha tudom, délelőtt húzós napja volt. Én soha nem ragaszkodtam ahhoz, hogy óramű szerint működjenek a gyerekeim. Ha láttam, hogy fáradtabbak, esetleg valami bujkál bennük, hagytam őket pihenni. Ha meg a szokottnál kevesebbet aludtak vagy korábban keltek, akkor is hozzájuk igazodtam. ők még nem nézik, hány óra van, hanem a belső szükségleteik szerint élnek. Csak mi nézzük állandóan az órát...
2011. ápr. 7. 17:08
 5/6 anonim ***** válasza:
Én biztosan nem ébreszteném fel. A kissebbik meg örülök, ha így egy évesen 2 órát alszik egyhuzamban délután.. ez ma történt meg, amúgy 1 órákat nyom le.. valami lehet ma a levegőben:) Ő érzi, ha idő előtt ébred, akkor kitör a hisztivihar
2011. ápr. 7. 17:32
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Én is így gondolom.

De valahol abban igaza van a páromnak,hogy ha a gyerkőc 11kor kerül ágyba,akkor utána mi is már csak összeesünk,és alszunk. Másnap reggel jóval tovább alszik,aztán később alszik el délután,még később este és elkezd eltolódni a napi rendszer,amiből egy idő után megint nyűgösség lesz.

Nem keltettem fel,3 és negyed órát aludt. :-)))

Üdv

2011. ápr. 7. 18:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!