Más 2-2,5 év körüli kisgyereke is húzza direkt az időt a napi "muszáj" teendők körül?
Figyelt kérdés
PL. pelenkázás (ha még pelenkás), öltözés....elindulni egy év kb, direkt elmegy, vagy oda se jön, mindig akad valami "sürgős" dolga, és ha szólok akkor vagy meg se hallja, vagy rohamot kap. ha mégis odajön, és elkezdhetjük az adott dolgot, közben talál ki valamit, és fel akar egyből pattanni, ha visszatartom, szintén roham...csak az én kislányom csinálja ezt vagy ez normális? 2 éves 4 hónapos lesz nemsoká2011. ápr. 6. 13:11
2/6 anonim válasza:
Nálunk is pontosan ez van.
Pont ma hívtam a védőnőt, h lassan aprófát hasogatok a gyerekből, annyira idegesít már ez a sok felesleges hiszti, olyan vagyok már, mint egy papagáj, légy szives drágám, fel kell öltözni, pelenkázni kel, gyere egyél, mert kész az ebéd, meg se hallja, már egy cipőfelvétel is fél órás procedúra.
A védőnő szerint normális, én meg szedjek Magne B6-ot, meg igyak citromfű teát, majd elmúlik ez a korszak is:D
3/6 anonim válasza:
Az én lányom is hasonlóan viselkedik. Ő most lesz 27 hónapos. Szerintem ez a dackorszak része. Ha türelmesebb vagyok vele, és megbeszélem a dolgokat akkor jobb a helyzet, de most már kezdek kifogyni a türelemből és sokszor rákiabálok vagy mondom, hogy nem kaphat meg ezt vagy azt, amit szeretne. De úgy érzem így egyre rosszabb a helyzet, csendben szépen, de csak azért sem jön. Nem mindig tör ki hisztirohamokban, csak épp nem jön, pl.: az utcán, mikor sétálunk. Képes leragadni egy helyen fél órát is és az sem érdekli, ha én elindulok, volt hogy kipróbáltam jön-e utánam, de nem jött. Fel kellett vennem, hogy végre hazaérjünk. Ha megyünk valahova úgy tudunk elindulni, ha ígérek neki valamit. Ezek nem nagy dolgok, csak hogy nézünk cicát, vonatot, veszünk egy kis játékgömböt stb. Ha összecsapom és nem beszéljük meg hova miért megyünk és úgy indulunk el, hogy ő nem akar jönni, akkor kitör a hiszti, habár elég hamar lenyugszik, de néha már unom és fárasztó, hogy nem mennek simán a dolgok! Nem tudom jól csinálom-e a dolgokat, de csak túl leszünk ezen is! Aztán lehet, hogy még rosszabb lesz utána!!!
4/6 A kérdező kommentje:
hát, megnyugodtam, hogy nem vagyunk egyedül....akkor csak észhez térnek majd valamikor (ráadásul még terhes is vagyok, a 19. hétben, így duplán fárasztó ez az egész, de elképzeltem, mi lenne, ha most lenne még kcisi baba is....hát vsz a sárgaházban kötnék ki. így remélem majd szeptemberre már jobb lesz a helyzet-akkorra születik meg).
2011. ápr. 6. 14:20
5/6 anonim válasza:
27 hós kisfiú. Ugyanez a helyzet. Egyébként a magnézium tényleg jó, nekem bevált. Meg próbáljatok meg időnként behunyni a szemeteket, befogni a fületeket. Ja és dupla időt szánni mindenre.
6/6 anonim válasza:
26 hónapos és az öltöztetésnél volt egy időben ilyen. Rendesen le kellett fogni, mert elszaladt, elbújt, stb. Csodák csodájára egy sapka oldotta meg a problémát, ugyanis csak akkor veheti fel, ha megyünk valahová és nagyon szereti. Így amikor mennénk kezdődik az öltöztetés, csak szólunk neki, hogy öltözzön, megyünk és felveheti a sapkát. Na, azóta rohan öltözni. De előtte nálunk is ez volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!