Mennyit, és hogyan beszél 2 és fél éves gyereketek?
már régóta.
folyamatosan, hosszú mondatokban, választékosan, tisztán beszél(kivéve "r" hang)
Had nyugtassalak meg.
Az én lányom most 22,5 hónapos,és mondatokban beszél,mindent elmagyaráz (azt leszámítva,hogy sejpítve mondja).
Ezzel ellentétben a sógornőm kisfia 3 éves koráig csak valami babanyelven halandzsált,értelmes szavakat alig mondott. Most lassan 4 éves lesz,kb 3 hónappal ezelőtt kezdett el egyik napról a másikra értelmes szavakat mondani,és mára már mondatokat rak össze belőle. Tény,hogy nem tisztán beszél,ami azt jelenti,hogy kicsit olyan mintha túl nagy lenne a nyelve vagy mintha mindig étel lenne a szájában,tehát nem szépen mondja. De mégis mondatokat!
Ekkora nagy különbség lehet gyerek és gyerek között.
Még korai aggódnod ezen.
Amit tehetsz,hogy rengeteget beszélsz hozzá,és mindent az ég világon kommentálsz neki,hogy sok beszédet halljon!
2 és fél évesen tökéletesen mondatokban, soha nem beszélt így, mint a tied. És ő nagyon későn kezdett beszélni, elmúlt kettő.
A nagyobb igen, de 1 évesen. Ő másfél éves kora óta helyesen ragozott mondatokban beszél.
Én azért rákérdeznék egy szakembernél. Persze kérdés, hogy foglalkozol e vele eleget, mondókáztok e, énekeltek e, mesét mondasz e neki? Időben csinálta e a nagy mozgásokat? Mertha igen, akkor szerintem le van maradva. Én szakemberhez vinném, hogy mit mond, hogyan tudnám fejleszteni.
Nem kell ide szakember!
A beszédfejlődés nagyon tág határok között normális!
Főleg fiúk esetében még az is előfordul, hogy 3 éves koráig egyáltalán nem beszél! És még ez is normális! Ha mindent ért, amit mondasz neki, kifejezi magát, megérteti, mit akar, akkor minden oké, szépen lassan egyre többet, egyre jobban és egyre helyesebben fog beszélni! Beszélgessetek, mondókázzatok sokat, mesélj neki, ennyit kell tenned és magától alakulni fog, ne aggódj! :)
(Ha nem tudtalak megnyugtatni, akkor kérdezz meg szakembert, de ő is ezt fogja mondani :) )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!