Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Óvoda kezdési gondok. Adtok...

Óvoda kezdési gondok. Adtok pár tanácsot?

Figyelt kérdés

Kislányom nyáron lesz 3 éves,de én úgy érzem idén nem tudom még oviba adni.Folyamatban van az elválasztás,nem tudom elképzelni,hogy egy olyan gyerek,aki soha nem volt nélkülünk idegenekkel,trauma nélkül megúszná 3 évesen.

A másik meg az ,hogy mindenki elmondja,kezdődnek a betegségek.nekem nem mindegy,hány évesen.Nagyon nehéz neki gyógyszert beadni,úgy gondolom 4 évesen,már jobban viselné a betegséget is.

És még egy érv,amivel sokszor nem tudok mit kezdeni.Miért mondják a waldorfosok,hogy igazándiból 4 évesen óvodaérett egy gyerek. Pont ők mondják ezt,akik a gyerek lelki egyensúlyát helyezik előtérbe.szerintem mert tudnak valamit amit más nem.

2011. ápr. 4. 12:40
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Csak annyit írnék hozzá, hogy nem csak a waldorfosok, de a pszichológusok is a 4 éves kori ovikezdést ajánlják. Például Dr. Ranschburg Jenő, valamint amerikai pszichológusok könyveit is olvastam erről. A napi stresszt még nem tudják úgy feldolgozni 3 évesen sem, mint jó volna, és a környező világra sem nyitottak olyan szinten, ahogyan az oviban elkerülhetetlenül szembe kerülnek vele. 4 évesen már érettebbek rá.

Ettől függetlenül nem lesz semmi baja, ha oviba megy. Nehéz szakadás ez mindenkinek, de meg kell lépni előbb-utóbb. A döntés nálad van. Te ismered legjobban a manódat, mikor érik meg arra, hogy anyától egész nap távol egy kezdetben idegen közösségbe beszokjon.

2011. máj. 11. 12:56
 12/13 Vérszomjas pandamaci ***** válasza:

"Folyamatban van az elválasztás,nem tudom elképzelni,hogy egy olyan gyerek,aki soha nem volt nélkülünk idegenekkel,trauma nélkül megúszná 3 évesen. "

Á, tudnak meglepit okozni. Próbáljátok meg, lehet hogy semmi baja se lesz és még jól is érezheti magát ott (a bölcsiben azt láttam, hogy sokszor az anyukáknak nehezebb a beszoktatás mint a gyereknek - igen, én is bőgtem kifelé menet és én is leselkedtem a telefonfülke mögül a bölcsi kertjébe. Voltak anyukák, akik a szemközti lakótelepi házba mentek be távcsővel.)

2011. máj. 12. 01:31
 13/13 Vérszomjas pandamaci ***** válasza:

Még annyi, hogy mit értesz azon, hogy folyamatban van az elválasztás? Hogy még szoptatod? Az enyém is úgy kezdte az ovit, hogy még "lógott a szeren".

Amúgy engem 5 évesen adtak oviba, mert már könyörögtem hogy mehessek. Nem volt jó ötlet, hogy ennyit vártak vele, ha nem is 3 évesen, de 4 évesen jobb lett volna ha bekerülök. Nagyon nehéz volt beilleszkednem és beszoknom.

2011. máj. 12. 01:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!