Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Óvoda kezdési gondok. Adtok...

Óvoda kezdési gondok. Adtok pár tanácsot?

Figyelt kérdés

Kislányom nyáron lesz 3 éves,de én úgy érzem idén nem tudom még oviba adni.Folyamatban van az elválasztás,nem tudom elképzelni,hogy egy olyan gyerek,aki soha nem volt nélkülünk idegenekkel,trauma nélkül megúszná 3 évesen.

A másik meg az ,hogy mindenki elmondja,kezdődnek a betegségek.nekem nem mindegy,hány évesen.Nagyon nehéz neki gyógyszert beadni,úgy gondolom 4 évesen,már jobban viselné a betegséget is.

És még egy érv,amivel sokszor nem tudok mit kezdeni.Miért mondják a waldorfosok,hogy igazándiból 4 évesen óvodaérett egy gyerek. Pont ők mondják ezt,akik a gyerek lelki egyensúlyát helyezik előtérbe.szerintem mert tudnak valamit amit más nem.

2011. ápr. 4. 12:40
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
65%
Bocsánat, hogy ezt írom, de nem ártana már elvágnod a köldökzsinórt...
2011. ápr. 4. 12:46
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

mi a kérdés?

Megteheted, hogy otthon maradj vele?

Be akarod adni?

Csak az iskolát megelőző évben kötelező az ovi/iskola előkészítő, addig azt csinálsz amit akarsz vagy ami jónak látsz.

2011. ápr. 4. 12:47
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Akkor ne add még óvodába. Ha megtehetitek, hogy otthon maradj vele még, és úgy érzed, mindent tudsz biztosítani számára (kortárscsoport, min,őségi szabadidő-eltöltés), akkor maradjon még otthon. Jelenleg 5 éves kortól kötelező az óvoda, nem 3 éves kortól.
2011. ápr. 4. 12:48
 4/13 anonim ***** válasza:
76%

Gyereke válogatja. Van olyan hároméves, aki igényli a hasonló korúak társaságát, őket annyira nem viseli meg az ovi. Aztán vannak az olyan kisgyerekek mint a tiéd, vagy az enyém. Háromévesen nem volt óvodaérett érzelmileg. Beadtuk, mert úgy volt megyek dolgozni. Kiderült hogy babát várok, munkahely persze ugrott, a lányomat meg januárban kivettük oviból, mert már durva fizikai tünetei voltak, plusz akkor már két hónapja folyamatosan beteg volt, amit sajnos én is rendre elkaptam. Egy élmény volt várandósan, gyógyszer nélkül kihúzni a telet.

Amikor kivettük, persze jöttek a vélemények mindenhonnan, hogy ezzel ártunk neki stb, de ezt én nem így látom. Ha a gyereknek nem jó az ovi, nem érdemes erőltetni, főleg úgy, hogy én meg itthon vagyok közben. Majd ha ötéves lesz, menni fog, addigra valszeg lesz igénye is, és teljesen máshogy fogja venni az akadályokat.

2011. ápr. 4. 12:50
 5/13 anonim ***** válasza:
82%
ne haragudj anyuka,de én egyáltalán nem értek veled egyet.Mitől fog kialakulni a gyermekednek az immunrendszere?hát biztos nem attól,hogy beteszed a búra alá,hanem attól,hogy ingerek érik.Persze sokat lesz beteg,de négy évesen is sokat lesz beteg,a gyógyszert meg soha nem könnyű beadni egy gyereknek.Ráadásul egy három éves gyereknek már nemcsak az anyukájára van szükség,hanem rendszeresen más emberek,gyerekek rendszeres társaságára is.Ideje lenne szerintem,de persze a te dolgod
2011. ápr. 4. 12:50
 6/13 anonim ***** válasza:
92%

Nem kötelező 3 évesen óvodába adni, tulajdonképpen csak az iskolát megelőző egy évben kötelező az óvodai nevelés. A gyerek viszont annál könnyebben fog beilleszkedni új helyzetekbe, minél korábban kerül velük szembe. Az én gyerekem osztályában van egy kislány, aki csak a suli előtti egy évet járt oviba. A mai napig sír reggelente, hogy ne hagyja ott az anyja és napközben is pityereg, hiányolja a szüleit.

A Waldorf nagyon jó oktatási rendszer, csak nem való semmire, készít fel a valóságra. Egy Waldorfos gyerek egy normál tanintézménybe kerülve kikészül idegileg, mert egy "valódi" iskolában vannak szabályok, rend és fegyelem.

2011. ápr. 4. 12:58
 7/13 anonim ***** válasza:
65%

halli, az en nagyobbacskam januar ota ovis...engem is foglalkoztattak ezek a kerdesek...de mara mar feleslegesnek tartom öket...aggodalmi idöveszteseg volt es felesleges önmarcangolas.. 1*is, egyes betegsegek igen is fontosak a szervezetnek, h erösitsenek minket (es ez a gyerekeknel is igy van) 2* gyereknek szüksege van gyerekekre, együttmüködest tanulni, jatszas közben a legjobb. az en lanykäm pl.az elsö ovismegfazastol 1hetig ithol maradt, majd mikorra a harmadikba beleesett, 1-2 napon belül kihevert mindent...es meg ithol sem tartottam, termeszetesen neki is vannak nehez napja amik stresszel jarnak, de egy jo tanacs, b eszelgess vele a napjarol, kerdezösködj es engedd majd neki h a lehetseges fennmarando stresszet otthol levezethesse... :) nallunk az oviraszoktatas nem volt problemas, csak mi szülök tettük kicsit nehezze, a mi lanykank sem volt masokra raszokva eppen ezert is jo 1 heten keresztül en is ovissa valtam, majd a masodik hetre ott-ott hagyogattam par oracskara a 3, hettöl pedig mar ott is ebedelt...minden a legjobban alakult, csak idö kerdese volt.. termeszetesen tanulgat a nagyobbacskagyerekektöl jot is meg rosszat is.. ha valami csunya viselkedessel es szoval jön haza akkor elmagyarazom neki h a mi csaladunkba es Ö neki ez nem megengedet..megerti mindeg, csak neha meg tesztelget minket.. ;)

ohhhh az en valaszom hosszabbra alakult mint a te kerdesed, bocsika... :) elöre is sok sikert!

2011. ápr. 4. 13:03
 8/13 anonim ***** válasza:
31%

Immunrendszer hét-tíz éves korra alakul ki, a fertőzések számától függetlenül. Az tévedés hogy minél többször beteg egy gyerek annál erősebb lesz az immunrendszere. Én pl sosem voltam beteges, és most sem vagyok. Unokahúgom félévente kórházban kötött ki, évente újraélesztették, és most 28 évesen is az influenzát 300 km-ről elkapja. Most is állandóan beteg, pedig ha működne a logika, őt aztán agyon sem lehetne már verni annyit volt beteg.

Amúgy meg mérlegelni kell szerintem. Nem egyformák a gyerekek. A lányomat pl a kisebbik rossz elve alapján vettük ki. Ha marad, kórház lett volna a vége, így is "csak" majdnem megvakult, mert a magas láztól megpattant egy ér a szemében. Akkor már két hónapja zsínórban beteg volt, hol ezzel hol azzal, egyre súlyosabb lett az állapota. Nem volt ideje regenerálódni, mert mire kicsit kezdett helyrejönni, már újrafertőzték. Plusz az ovit sem szerette. Nem láttam értelmét ennek, így most itthon van. Vannak barátai itt a házban, gyerektársaság megvan, én sem kapok agyvérzést mert életveszélyes állapotban látom a lányomat, ez nekünk így megfelel.

2011. ápr. 4. 13:24
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

14.11-es vagyok,véletlenül entert nyomtam.:)

Szóval a fiam szeptember óta ovis,a kislányomal itthon vagyok még júniusig,aztán ő meg kezdi majd a bölcsit.Azt mondtam régebben én is,hogy amig itthon vagyok a picivel,a fiam is itthon lehet,nem kell oviba mennie,de aztán ahogy nőtt és láttam rajta,hogy mennyire szüksége van a gyerektársaságra,én már nem vagyok neki elég,kell neki a közösség,úgy döntöttem,menjen csak és okosodjon,játsszon sokat a kis társaival.Imádja az óvódát,szerencsére könnyen beszokott,imádják az óvónénik,a társai is,úgyhogy nem bántam meg,hogy beadtam.Persze eleinte rossz volt nekem,hiányzott,de aztán megszoktam és megbarátkoztam a gondolattal és tudtam,jó helyen van,az megnyugvást adott.Az ovi itt van a ház szomszédságában,ahol lakunk,igy ha kint vannak az udvaron,kinézek az ablakon és látom a kisfiamat,ahogy játszik.:)

Kislányomat pedig szeptemberben szoktatom majd a bölcsibe,arra 2,5 éves lesz,kicsit félek,mert ő nagyon anyás.Valahol nyugodtabb vagyok,hogy igy alakult,hogy a fiam már megszokta az óvódát,nem most kell vele is majd kezdeni,elég lesz a lányomat beszoktatni.Tudni kell elengedni a gyerekeinket,mégha nehéz is.Amiket irtál kedves kérdező,szinte mind kifogás,te sztem nem tudod elengedi a gyerekedet.Pedig biztos te is olyan ANYA vagy,aki csak jót akar a gyerekének,hát akkor el kell engedni,de ha még egy évet otthon akarsz lenni vele,az a te dolgod.

Egyébként a betegségekkel kapcsolatban,az én fiam is volt többször beteg,most legutóbb a hányás-hasmenéses virust kapta el már másodszor,de ettől függetlenül van hogy 1-2 hónapot kihúz betegség nélkül,ami azt jelenti,sokat erősődött az immunrendszere és ez csak közösségben lehetséges....

2011. ápr. 4. 14:29
 10/13 anonim ***** válasza:
Ha te enm tudod "elengedni" nem is fog szivesen oviba járni.....
2011. máj. 10. 21:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!