Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Adnátok tanácsot, hogy hogyan...

Adnátok tanácsot, hogy hogyan vegyem rá gyermekem, hogy ne szálljon le az ágyról, hanem aludjon?

Figyelt kérdés

1 hete cseréltük le 20 hónapos kislányom rácsos kiságyát heverőre.Nagyon tetszik neki, jót alszik rajta, de az elalvással problémák vannak.Órákig tart, míg elalszik, mert folyton leszáll és átjön a mi szobánkba,meg nekiáll ugrálni, játszani az ágyon.

Tegnap is 2 órát küzdöttem, este 11kor még fent volt, begorombultam, és beraktam a rácsos ágyba aludni, aminek a vége mondanom sem kell hatalmas ordítás lett.Mit tanácsoltok?Köszönöm a segítséget!

2011. okt. 7. 12:15
 1/6 anonim ***** válasza:
tedd vissza a rácsosba.a fiam két éves,de még rácsosban alszik.ezek szerint neki még korai a sima ágy
2011. okt. 7. 12:17
 2/6 anonim ***** válasza:

Az ágy ne legyen játszótér. még nappal sem. az ágy csak is alvásra legyen, oda csak alvásos ruhában a megfelelö rituálék után menjen a gyerek. ha kell az elsö napokban maradj mellette míg el nem alszik, olvass neki fel, mesélj neki.

de szerintem egyszerüen ha nem tud aludni benne akkor vegyétek ki és maradjon még pár hetet a rácsos ágy.

2011. okt. 7. 12:25
 3/6 A kérdező kommentje:

Pár hetet még maradhat, de sokat nem, mert jön a kistesó:)

Meg az a baj, amióta megtapasztalta milyen jó nagy ágyon aludni, kimászik a rácsosból:(Két napja meg is ütte a lábát, mert rosszul esett...

Utazóágyból eddig is kitudott mászni, de a rácsosból azóta, amióta van heverője.

Eddig ott maradtam vele míg el nem aludt, de az a baj, hogy elszórakoztatom, még akkor is, ha csak ott vagyok mellette, nem olvasok és nem is beszélek hozzá.Így órákig tart az elalvás.

2011. okt. 7. 12:45
 4/6 anonim ***** válasza:
Nekünk az vált be, hogy választhat 3 darab játékot/könyvet, amit bevisz az ágyába, és miután én kijöttem, azzal ott csendben elszöszölhet. De cserébe az ágyból nincs kimászás, főleg a szobából nem jöhet ki. Kb. negyed óra alatt elaltatja magát.
2011. okt. 7. 12:46
 5/6 anonim ***** válasza:

Nem tudom, hogy láttad-e már a szuperdadus c. műsort.

Ott ő úgy altatja el a gyerkőcöket, vagyis azt tanítja a szülőknek, hogy este lefektetés után egy mese olvasás, aztán ki kell jönni a szobából, ha kijön, akkor vissza kell vinni. Először kell neki mondani, hogy: Kicsi, aludni kell, megyünk az ágyba. Másodszor már csak annyit: hogy Most aludni kell! Harmadiktól kezdve nem mondani semmit csak visszavinni. Első pár éjszaka lehet, hogy 50x is vissza kell vinni, de általában hatásos az eredmény, legalábbis a műsorban.

Megmondom őszintén én ezt nem próbáltam, mert nekünk nincs ilyen problémánk, bár lehet a mi elalvásunk is rossz. Én olvasok neki egy mesét, utána lekapcsolom a villanyt és addig ott maradok, amíg el nem alszik. Kicsit összebújunk, meg ő simizi a kezemet (így altatja magát), kb. 15-20 perc alatt elalszik. De persze előtte elmondom neki, hogy ha elaludt, akkor megyek a szobámba. Nálunk régóta így megy.

Nem tudom, hogy melyik tetszik jobban. De egy próbát biztos megér valamelyik.

2011. okt. 7. 13:01
 6/6 anonim ***** válasza:
Érkező tesó miatt cseréltük le mi is a múlt hónapban a szintén 20 hósnál. (és mert ki is mászott a rácsosból) A délutáni alvással nálunk semmi gond, lefekszik 2 perc múlva alszik is, de este azért macerásabb picit, mert szereti, ha ott maradok. Egy-egy mese a két gyereknek (4 éves lesz a nagyobbik) és utána villanyoltás. Én oda szoktam mellé feküdni az ágyra, hogy érezze, hogy ott vagyok, de hátat fordítva neki, hogy ne vehesse játéknak. Általában így 10-15 percen belül el is alszik, és ki is jöhetek.
2011. okt. 7. 13:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!