Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit tegyek, hogy ne féljen...

Mit tegyek, hogy ne féljen ennyire a kutyáktól?

Figyelt kérdés
Kisfiam 3 éves és nemrég odaszaladt hozzánk egy kutyakölyök és persze ugrált, játszani akart, amitől a kisfiam nagyon megijedt. Eddig is csak messziről szerette a kutyákat, mert sajnos sokszor megijesztették (igazság szerint volt hogy én is felkiáltottam, pedig imádom az állatokat, főleg a kutyákat, de mikor az ember nem számít rá...) a kerítésnek üvöltve odarohanó házi kedvencek, de legalább tudtunk sétálni, bicizni, motorozni, mert annyira nem tulajdonított neki nagy jelentőséget. Amióta viszont ez történt, ki sem akar jönni az utcára, nem akar motorozni, bicizni, mert annyira retteg és ha kutyát lát beleremeg annyira fél. Családiházban lakunk , a környéken sok háznál van kutya, szóval elkerülni nem nagyon tudjuk. Valamelyik nap, még egy tyúk láttán is felvetette magát.Anyukám panelben lakik, de hétvégén még ott a játszin sem nagyon bírt feloldódni, mert állandóan azt leste, hogy nem jön-e valami. Alig tudunk már az utcán kölekedni, rémálom lett az egész. Mi lesz így az én futkosós, jókedvű, mozgékony kisfiammal. Eddig hazasétáltunk/motoroztunk a bölcsiből, de most buszoznunk kell megint...kézben nem tudom hazáig cipelni. El fog ez múlni valaha? Segítsetek!!!
2011. ápr. 4. 11:20
 1/1 anonim ***** válasza:
Azt mondják kutyaharapást szőrével.A legjobb az lenne, ha volna ismerősöd, akinek nagyon nyugodt, barátságos kutyája van esetleg, (golden retriver v. hasonló fajta) és ő vinné többször hozzátok a kutyát így szoktatni esetleg.Ne kölyökkutyával kisérletezz, mert azok harapdálnák, fellöknék, ami újabb trauma lenne a kicsinek.Egyébként, ha utcán fut hozzátok kutya, a gyereket emeld fel, mert te is megijednél, ha veled egy magasságú kutya az arcodnál teremne.Az a lényeg, hogy biztonságban érezze magát a pici.
2011. ápr. 4. 11:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!