Milyen cselhez folyamodjak, hogy kislányom ne féljen a hajmosástól?
Szia!
Nálunk az vált be, hogy egy kis törölközőt adtunk a kezébe, amit az arca elé tartott, így megnyugodott, hogy nem folyik a szemébe a víz. Amúgy Anna és Petiből vettük az ötletet, lehet, hogy a mese is hatással volt rá.
Remélem, megtaláljátok ti is a megoldást, megértelek, tudom, milyen ez. Kitartás!
nálunk is így ment. aztán vettem egy felfújható kis úszógumiszerű izét, amit a fejére lehet tenni és nem csorog az arcába a víz, akkor megszűnt az ordítás. sajnos kiszakította. most nincs pénzem másikra, próbálok egy kis törölközőt az arca elé tenni, illetve már néha ügyesen hátrahajtja a fejét. ha fáradtabb, akkor viszont még most is ordítás van. 2,5 éves.
másik tipp: mi lenne, ha apa mosná a haját? vajon neki is cirkuszolna?
Szia!
Hogyan mossátok a haját? Hogyan vizezitek be: zuhannyal, vagy valamiből locsoltok rá vizet, vagy hátradől a vízben?
Nálunk is volt egy korszak, mikor mindig törülközőt tett a szeme elé, kisebb törcsit összehajtogatva odatartotta, biztonságot adott neki. (Sosem olvastuk az említett könyveket, lehet, hogy tőlünk vette az ötletet a szerző? :D)
Esetleg segíthet, ha fogtok egy babát, és megmossátok együtt a haját. Szépen, lassan, óvatosan eljátszva, mennyire vigyáztok rá. De ez csak egy ötlet.
Mi eleinte úgy próbáltuk mosni, hogy hátradöntöttük a gyereket a kádban, gondolván, úgy lesz a legkevésbé vizes az arca. Viszont kiderült, hogy utálja ezt a bizonytalan helyzetet, így áttértünk arra, hogy ő a kádban ült, hátrahajtotta a fejét, és kis edébből/pohárból lassan locsoltuk a vizet a fejére.
Nem is igazán tudom, mi volt a holtpont, de egyszer csak már maga bukott le a víz alá. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!