Kullancs elleni oltást beadattad gyerekednek? Ha igen, mennyi idős a gyerkőc, ha nem, miért nem?
Én beadattam, mert lehetek bérmilyen óvatos, a kullancsencephalitis nagyon nagyon durva betegség. Ha megelőzhető oltással, akkor nem kockáztatok. A Lyme-kór ahhoz képest nátha:(
A fiam 21 hónaposan kapta.
Én be akartm adatni 2 évesnak (nagyon sokat kirándulunk, túrázunk) de a doki azt mondta, majd csak 3 évesen kapja.
Mi felnőttek is baadattuk(3-ból már 2-t megkaptunk), ill. 11 éves fiam is megkapta, ő már mind a 3-at.
az agyvelőgyulladás nem játék, nem Lyme-kór
Monspart sarolta tájfutónak is az volt,aktív sportpályafutását kullancs okozta betegség (enkefalitisz) szakította meg
Az én 16 hónaposom a héten kapta meg az elsőt. A következőt 3 hét múlva fogja. A nagyobbikom 2 évesen kapta meg. Nálunk rengeteg a kullancs. Ma voltunk kirándulni, a nagyban ma is volt egy, pedig be is volt fújva riasztóval.
Kedves első! Az oltás valóban "csak" az agyvelőgyulladás ellen véd, de felhívnám a figyelmedet, hogy míg a lyme-kór jól gyógyítható, addig az agyvelőgyulladás sokszor halálos kimenetelű, vagy maradandó károsodásokat okoz. A keresztfiam 2 hétig volt kómában, intenzíven emiatt, és isteni szerencse hogy azon kevesek közé tartozik akiknek nem lett maradandó károsodása, illetve csak egy nagyon kismértékű hallásvesztése. Én biztos nem kockáztatok.
Aki oltat annak felhívom a figyelmét, hogy minnél előbb tegye, mert az oltás után nagyon fontos hogy fokozottan oda kell figyelni, hogy nehogy fertőzözz kullancs csípje meg az oltott személyt, mert az első oltás után még súlyosabb lefolyású is lehet a betegség. A védettség a második oltás után 2 héttel alakul ki. Mi Encepur juniorral oltattunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!