Milyen komolyzenét hallgattassak 4 éves öcsémmel?
Szeretném, ha az öcsém nem ezeken a mai, rettenetes hupikék-dalokon nőne fel. Tudnátok ajánlani olyan klasszikusokat, amik kisgyerekek számára élvezhetőek?
(pl. Peer gynt-öt meg Kiállítás képeiből mutattam, ezek tetszettek neki :-) )
Köszönöm
Hány éves?
Nem értem,miért fáj az neked,hogyha a korának megfelelő zenét hallgat...
Vivaldi, Mozart, Bach, de olyan óvodást is ismertem aki a Verdi Requiem Dies irre tételét szerette. Úgy hívta, a "dübörgős". Szerintem a Kaláka, Gryllus, Szélkiáltó, Sebő versfeldolgozások is nagyon értékesek, a Gryllus dalok közül sok kigyereknek is énekelhető nehézségű.
Ha a családban klasszikus zenét hallgattok, ebbe fog belenőni, ha lakodalmas rockot, akkor abba.
Az enyém Chopint egyszerűen imádja! Vagy Vivaldi 4 évszakját.
Szalóki Ági ugyan népzenét énekel, és megzenésített versei vannak, de nagyon magas színvonalú.
Köszönöm a válaszokat, véleményeket. Nem arról van szó, hogy kifejezetten komolyzenét akarok RÁERŐLTETNI. Persze komoly zenéből sem mind jó, ezzel én is tisztában vagyok, de rosszul tettem fel a kérdést, a hangsúly azon van, hogy igényes zenét. És azt tapasztalom, hogy egyenlőre még alakítható annyira, hogy nem mindegy mit "hallgattatok" vele, mert neki tulajdonképpen "mindegy" és ha bugyuta hupikékzene helyett valami jót hallgatunk, az is tetszik neki, és akkor már miért ne hallgassunk valami szépet, igényeset. :)
Köszönöm még egyszer az ötleteket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!