Takarékoskodsz, gyűjtesz gyermeked felnőtt korára?
Igen!
Nekünk sem maradna hó végére (mint ahogy most sem :(...)
De! Terhességem előtt dohányoztam, és ha arra akkor mindig futotta.........szóval amikor megtudtam, hogy babócánk lesz, nyitottam egy takarékszámlát, és a havi összeget (10 000 Ft), ami azelőtt elment cigire, most arra utalom.
És büszke vagyok magamra!:)
utolsó én is büszke vagyok,rád!!!!
ezt igy is lehet csinálni,amikor megkaptuk a gyereknek az államtól a pénzt,megnyitottuk a start számlát,és olyant nyitottunk amihez ha rakunk hozzá,akkor nagyobb kamatot kapunk,és az állam is ad hozzá,igy havonta 2 ezret rakunk félre neki,ha kell magamtól vonom meg de oda megkapja a pénzt.mi minden kiadásunkat írjuk,igy mindig tudjuk,hol léptünk nagyot,honnan lehet elvenni,és meg is tesszük.
Köszönöm:)
Egyébként mi is írunk mindent és havonta előre megtervezzük a kis költségvetésünket.
Mi is ezt a start számlát nyitottuk,de pénzt még nem raktunk rá.
Hasznos pl.hogy mi az 5-10-20-50ft-os perselybe rakjuk és 2 havonta elviszem a kisboltba beválltani.Így már van neki elrakva 30ezer fortintja amit a következő beválltás után berakok a számlára.Sajnos nekem nem volt ilyenem,anyósnál lakunk,de próbálok neki rakni.100 meg magunknak rakjuk.Néha nehéz,de ahoz nem nyúlunk inkább felesleges dolgokról lemondunk(bár a cigi megvan sajnos a páromnál:(()
100ft akart lenni.
Még valami sajnos csak az tud akinek van egy kicsivel több.
De az aprósat érdemes kipróbálnotok meglátjátok milyen sok összegyűlik(amihez akár hó végén hozzzá tudtok nyúlni)
Igen, de nem pénzt rakok neki félre.
Vettübk hitelből egy lakást ( a mienken nincs), egy garzont, ami ki van adva. Az albérleti díj majdnem fedezi a hitel összegét. 15 év vana hitelből és 3 éves a fiam, pont 18 évesen kaphatja meg a kéró kulcsokat.:-)
Nem. Teszek félre neki kis zsebpénzt, amivel ha takarékoskodik, akkor meg tudja venni, amit szeretne. Persze ne hatalmas dologra gondoljatok. :o)
Ami meg a jövőt illeti,sajnálom, de nem tudok nagyobb összeget félretenni. Új lakásunk van, nyögjük a hitelt, még 1 gyereket nem tervezünk. Úgy tervezzük, ha eljön az ideje, eladjuk, nekünk futja majd belőle egy garzonra, ő pedig kap egy jó kis indulótőkét. Amiből majd vagy vesz magának szintén egy garzont, vagy ha lesz akkor párja kiegészítik, hitelt vesznek fel és vesznek egy nagyobbat. Tervek, mindez még messze van azért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!