Mit adjak tej helyett 2 éves tejérzékeny fiamnak?
Mit takar a tejérzékenység: Laktózérzékenységet vagy tejfehréje érzékenységet? Mert nem mindegy...
Ha laktóz, adj neki laktózmentes tejet. Ha nem, kérj tanácsot orvostól, ő tudja igazán.
A tejitalt ne próbáld, mert tejalapú az is.
Rizstejet adhatsz neki egyedül, vagy tápszerben van tejmentes, de az nagyon rossz ízű.
Igen. Rizstej, zabtej. Kókusztejet még nem próbáltuk, de a rizstej is iható! :o) Én azt teszek a kávémba, és a fiamnak is ezeket adom. Ő is csak gyanús, de gastron még nem mondtak semmit, csak spec tápszert adtak. Milupa pepti plusz, receptre 90%-kal csak 200 ft. Olcsóbb, mint a bolti tej :o)) Szóval ehhez szoktam neki mindig keverni a fentieket, ha főzeléket csinálok, ezekkel habarom. Van kakaós, vaníliás, kávés változatuk is, néha jól jön.
De ezek nem pótolják a kalciumot, arra figyelj, hogy másból kapja meg!
A gyerekorvos nem ajánlott semmit?
És eddig nem volt semmi tünete, csak most, 2 éves korában jött ki?
Eddig amúgy kapott tejterméket?
Rizstej, zabtej, szójatej jöhet szóba, vagy a speciális tápszerek, de azok támogatás nélkül nagyon drágák. A kókusztej szerintem inkább csak sütikbe jó, inni nem.
"nagyon rossz ízű"
Mi szoptatás után váltottunk rá némi tehéntejes kísérletezés után, és minden gond nélkül megitta. Kapott valami "tej" pépet is, vízzel kellett kikeverni, és úgy használtam, mint a tejbedarát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!