Miket tud már 28 hónapos gyermeked, milyen magas, mennyi a súlya?
Csatlakozom az előttem válaszoló anyukához:)
28 hónapos kislány:eleven,szófogadatlan.
93cm.16kg.
Nem beszél rendesen,csak szavakat egyet kettőt már összeilleszt,de mondatokat még nem mond,viszont vitatkozni annál jobban tud,firkál,gyurmázik,felismer színeket,állatokat,formákat,betűket(pl.mama betű,anya betű,papa betű,Zoé betű),számol 10ig velem együtt.
Felmászik mindenre,mindennek az ellenkezőjét csinálja..
lányom 27 hónapos. a súlya 12 kiló körül lehet, magassága 87 centi.
mondatokban beszél, énekel, mondókázik, babázik, háziasszonyosat játszik (süt-főz-takarít), felismer néhány betűt, ötig magabiztosan, utána bizonytalanabbul számol, de a számfogalmakkal csak háromig van tisztában. Megül egyhelyben egy órát is a színházban/koncerten/táncelőadáson, szerintem nagyon szófogadó a korához képest, és persze huncut is, de csak ha tudja, hogy épp megteheti. amúgy bölcsis.
próbál egyedül öltözni, a szándék megvan benne, de egyszerűen nem megy neki, a cipőjét se tudja fölhúzni, pedig látom hogy a korabeliek már hónapok óta képesek erre. na nem mintha zavarna. ráér.
a futóbicikli nem csigázza fel, kismotorozik. nem szeret sétálni, ölbe jönne legtöbbször, de ha sétál, nagyon fegyelmezetten teszi, nem szaladgál el, szétnéz az úton, nem lép pocsolyába.
nem szobatiszta. nem rajzol még, firkál. gyurmát is a kezembe adja, hogy inkább én gyúrjam. nem kirakózik. nehezen illeszti a formákat a helyére, nem túl jó a finommozgása.
na nem mintha a nagymozgások jobban mennének. a csúszdától fél, néhány mászókára csak ránéz és otthagyja, leginkább hintázna a játszótéren naphosszat.
viszont sok hangszert felismer a hallgatott zenékben. sokszor mondja a már ismert zenékben, mikor lép be a hegedű mondjuk, vagy népzenében a cimbalom, és elsorolja, hogy milyen hangszereket hall. na persze nem hibátlanul, hisz az sokszor még nekem se menne :)
nem köszön az idegeneknek. sokszor sírva fakad már attól is, ha valaki elmegy mellettünk a lépcsőházban. nem tudom megfejteni, miért fél ennyire minden nénitől és bácsitól, hisz még a bölcsibe is lazán beszokott pár hete. másfél évesen azt mondtam magamnak, ez egy ilyen korszak. na de még mindig?
a tied?
Köszönöm a válaszokat, bár nem gondoltam volna, hogy ennyi negatívot írtok.. Főleg Te első válaszoló. Az én lányom sem szent, hisz a dackorszakban van, de én inkább a jó tulajdonságait hangsúlyoznám, nem azt, hogy milyen rossz..
Lánykám 11,2 kg, 87cm, nem valami vastag gyermek, ilyen alkat, eszik rendesen. Számol 10-ig, sokat segít nekem már pakolászni, takarítani, egyedül vetkőzik, néha már fel is tudja venni a ruhát és a cipőt(tépőzárast bezárja), nagyon nagy a szókincse, bár mondatokat még nemigazán alkot. Imád és tud szépen egyedül enni, játszani, aludni. Még nem szobatiszta, de a hajlama már megvan, mondja és tudja mi a pisi, kaka. Utcán szófogadó, mindig megfogja a kezem. Emellett huncut, akaratos, öntörvényű, ha elsőre nem is hallgat rám, de 2-3. alkalomra igen. Mindenkivel nagyon közvetlen, tanulékony, barátságos kislány.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!