Mi indokolta (kis) gyermeked orrmandula-műtétét?
Fiamnak sokszor volt középfülgyulladása, egy évben 3-5 x is felszúrták a fülét. Hiába kérdeztem rá a gégésznél az orrmandulaműtétre, azt mondta, hogy az nem biztos, hogy megoldja a problémánkat. Ahányszor náthás lett a fiam, mindig a fülére ment, ha szerencsénk volt, akkor antibiotikummal megúszta, ha nem, akkor fel is szúrták a fülét.
5 évesen aztán észrevettem, hogy nem hall rendesen. Ekkor vették ki aztán az orrmanduláját. Ennek már 1,5 éve, azóta bár náthás már volt egypárszor, a fülére nem ment rá. Én nem bántam meg.
Előtted író vagyok.
A fiamat, akinek 5 évesen vették ki a manduláját 18 hónapos koráig szoptattam. 10 hónaposan volt először középfülgyulladása, amikor még javarészt csak szopizott (elég nehézkesen fogadta el a hozzátáplálást, de azért haladtunk). Viszont a másik két gyerekemnek (15 és 32 hónapig szopiztak) nem volt komolyabb gond a fülükkel. Szerintem inkább alkati kérdés, hogy ki lesz "füles", ne emészd magad már a szoptatás miatt:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!