Ha nagyon közel laknak egymáshoz az örökbefogadó család és a vér szerinti, akkor milyen hatással lehet a gyermekre, hogy szervezett találkozás történik és azt is megmondják, hogy a néni rokonunk az ő pocakjában voltál?
Néha beszélünk telefonon a gyerekről, bármikor összefuthatunk véletlenül a városban.
Tabu legyen,vagy miként kezeljem?
Szia!
Nem is értem! miért beszéltek a gyerekről telefonon??
Ez mindenkinek rossz! Kivéve az örökbeadónak, hiszen így nem kell teljesen lemondania róla.
Szerintem ne legyen személyhez kötve, hogy az ő hasában voltál, elég ha tudja, hogy ő másképp került a családjába, egy ,másik néni pocakjából, de hogy ismerje is, rendszeresen lássa, ez beláthatatlanul káros lehet!
Szakítsd meg a kapcsolatot!
Ha rokon, akkor tartsd vele továbbra is a kapcsolatot rokonságnak megfelelően, és idővel, ha elég érett rá a gyerek, el lehet mondani neki, hogy kinek a pocakjában volt.
Ha nem rokon, akkor csak annyit kell gyereknek mondani, hogy nagyon jó régi ismerőse anyunak apunak ez a néni. De nem többet. És nem kell vele tartani a kapcsolatot, én nem tartanám.
Úgy rokon mint a gyermekem vér szerinti anyukája,egyébként nem.
Nyílt örökbefogadásnál nem ritka ,hogy néhány telefon,fényképküldés belefér,nem akar ő belemászni az életünkbe,nekem is jól esik,ha érdeklődik.Ezt körülbelül évente teszi.
5 éves kisfiúról van szó,tudja azt,hogy örökbefogadtuk,bár úgy tűnik még nem foglakoztatja,viszont ha rákérdezett,hogy az én hasamban volt e és én mondtam,hogy hiszen tudja,hogy nem,akkor azt mondja"DE anya én a te hasadban akartam inkább lenni".
Az Ágacska alapítvánnyal kapcsolatban nekem is jó tapasztalataim vannak :-).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!