Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 14 hónapos kisfiam lehet már...

14 hónapos kisfiam lehet már dackorszakban? Vagy mi ez?

Figyelt kérdés
Sokszor nem akarja, hogy pelenkázzam, néha ha lefektetem akkor hisztizve dobálja magát. Mit csináljak vele?
2011. márc. 29. 09:58
 1/5 anonim ***** válasza:

Az én kicsikém 21 hónapos és mióta tud ülni, állni,stb. küzdünk a pelenkázással.

A dackorszak 15 hónapos kor körül kezdődik, uh. az is lehet.

Kitartás :)

2011. márc. 29. 12:09
 2/5 anonim ***** válasza:

Most már tudja, hogy a saját akarata sokszor más, mint amit Anya akar, és ezt ki is fejezi... egyelőre hisztivel.

Ne engedj neki, ha hisztizik, maradj nyugodt, de tedd a dolgod, és ereszd el a füled mellett a hisztit. Előbb-utóbb leszokik, könnyebb lesz, ha már tud beszélni és meg lehet vele értetni, hogy mindjárt mehet játszani, csak előbb tisztába teszed. Úgyhogy adj valamit a kezébe (mi hetente új dolgot adunk - könyvet, v. más játékot, azzal pár napig bírjuk a pelenkázást, amíg érdekes... :))

2011. márc. 29. 12:14
 3/5 anonim ***** válasza:
igen, ez a kezdete. ne törődj vele, nem is nyugtatgasd, hanem csináld a dolgod, ha látja hogy felesleges, akkor majd leszokik róla. esetleg megpróbálhatod megnevettetni, ha nem megy akkor meg ne erőlködj, pelenkázd át és kész. a barátnőm azt csinálja, hogy mindig nyugtatgatja a gyereket, ha pelenkázás, öltözés stb van, el is érte vele, hogy a gyerek teljesen úgy gondolja, jogos az üvöltés, ha egyszer ez olyan szörnyű dolog, hogy még az anyja gügyög neki közben....ő is kb. ennyi idősen kezdte, most már üt-vág is közben, pedig már mindjárt 20 hónapos. az enyémnél ez nem tartott 2 hétig se, mert nem törődtem vele, pedig ő se az a fajta, aki aszomszédba megy a hisztiért meg az akaratért.
2011. márc. 29. 13:46
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek a választ, nagyon hasznosak!

Ezek szerint annyit se mondjak neki, hogy "hagyd abba a hisztit!" hanem csak ne vegyek róla tudomást?

2011. márc. 29. 21:29
 5/5 anonim ***** válasza:
utolsó vagyok. elmondhatod neki hogy fel kell öltözni, mert odakinn hideg van (szerencsére jön a jóidő), vagy ami épp az adott szitunak megfelelő, ki kell cserélni a pelust, mert bekakiltál stb. ha meg nem hatja meg, akkor én elintáztem azzal, hogy jól van, akkrois kicseréljük mert muszáj. a többiről nem vettem tudomást. sztem nem érdemes ilyenkor így csillapítgatni, hogy ne hisztizz, meg na ez nem fáj meg ilyenek. csak a tényeket közölni. végül is ezek nem tragikus dolgok, nem fáj, stb, ennyi türelmet meg meg kell tanulniuk ,valamint azt is hogy muszáj vmi. az ő érdekükben. ;)
2011. márc. 30. 13:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!