Milyen felismerhető dolgokat rajzol 2,5 éves gyermeked?
2,5 évesen a kicsi nekem is csak firkált, nem volt felismerhető semmi. Aztán a bölcsiben mondta a gondozónő, hogy nagyon jól rajzol. Én meg magamban azt gondoltam, na persze, ugyanaz a firka mint a többié, csak jópofizik anyukának, legyen boldog hogy de szuper a csemetéje, ha már a magatartását nem tudja dicsérni.
Aztán középső csoport tájékán kezdték mondani az óvónők, hogy ügyesen rajzol, akkor már látszódott hogy tényleg formálódik valami. Most elsős, de nem 7,5 éves szinten rajzol, mindenki döbbenten szokta nézni a munkáit. Nekem a 9 éves nagyobbat is szokták dicsérni, de ő nem kifejezetten tehetséges, csak az átlag felső részében helyezkedik el. Na a kicsi még őt is le szokta körözni ábrázolásban...
Ezt csak érdekességként meséltem el, nekem nagyon furcsa, hogy a gondozónő milyen korán észrevette a tehetségét, pedig akkor tényleg semmi sem látszott a munkáin. Ugyanazok a színes, össze-vissza vonalak mint a csoporttársak képein... A gondozónő azt mondta, hogy a ceruzavezetése vagy mi olyan jó. Hát én nem láttam rajta semmit..
Többnyire firkálgat, de szokott egyenes vonalat húzni (ami persze nem teljesen egyenes), 3 szöget (de ez is kicsit hullámos). Én mindig mondókákkal kötöm össze a rajzolást így a csigabiga miatt próbálkozik a körrel, de inkább olyan háromszöges dolog alakul ki belőle. De az esetek többségében firkál.
26 hónapos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!