Játszótéri problémák. Tudtok tanácsot adni?
Kisfiam nemsokára 2 éves lesz. Tavaly nyár óta motorozik, nagyon szereti. Van saját motorja, mindig velünk van, amíg nincs más motor a játszón, szívesen ül a sajátján, de ha látja, hogy jön vki, akinek motorja van, odarohan, és el akarja venni a motort, akkor is, ha a másik baba a motoron ül. Mindig odamegyek, mondom, nem szabad, a kisfiú/lány sírni fog. Ilyenkor mondom, ott van a már mástól elkért motor vagy a sajátja vagy menjünk hintázni, de ilyenkor sírni kezd. Megpróbáltam azt a módszert, hogy ilyenkor szépen hazajövünk, hazáig ilyenkor végig sír, és otthon megbeszéljük sokszor, hogy ilyet nem szabad!
Ma egy kisfiútól szintén el szerette volna venni a motort, láttam, hogy a kisfiú megvédi magát, arrébbmegy, de fiam követte, és a sapiját le szerette volna a kisfiúnak, erre a kisfiú sírni kezdett. Anyukája "jó" (?) tanácsként mondta a kisfiának, hogy ilyenkor üssön rá egy kicsit az akaratos baba kezére. Bocsánatot kértem, majd hazajöttünk.
Mit tegyek?
Szégyellek játszótérre menni, vagy olyan helyre, ahol másoknak motorjuk, bicajuk van. Igyekszünk korán délelőtt játszóterezni, amikor nincs lenn senki, h ne legyen napi 20x konfliktus, de mivel már korán is jó idő van, egyre többen jönnek korán.
Minden nap megbeszéljük, ha hazajöttünk, h nem szabad a gyerekeket bántani, mert az fáj nekik. Este, lefekvés előtt is elmondom neki. Mielőtt megyünk a térre, megbeszéljük, hogy nem bántjuk a gyerekeket.
Nincs ötletem, hogy mit tegyek.
Kérlek, adjatok tanácsot.
Szia
Minden gyereknek izgalmasabb a más játéka. Ebben nincs semmi rossz. Azt kellene megtanulnia, hogy elkérje. NEm kell hazavinned, inkább segíts neki.
Mi pl. nagy cuccal szoktunk menni (homokozó játék, kismotor, labda). Mikor kiszúr egy játékot, akkor mindig felajánlom a célba vett gyereknek valamelyik játékot a miénkből, addig amíg mi az övével játszunk. Ha nem kér belőle, akkor leülök a lányommal és megbeszéljük, hogy majd legközelebb, addig itt az övé. Kb. 5 percig tart egy ilyen sírás, és folytatódik a játék.
Ha bejáratódik a rendszer, akkor hidd el sokkal könnyebb lesz.
Egy 3,5 éves és egy 1,5 éves kislány anyukája.
Szia!
Én nagybátyámtól láttam azt amin nagyon meglepődtem.... A motort nyulkáta unokaöcsém is mindenkitől nagybátyám megfogta a gyerekét szólt neki hogy figyeljen és berakta a kukába... A gyerek visítva rohant a sajátjáért, kérdezte tőle hogy melyik kell? gyerek rávágta hogy a sajátja nagybátyám meg mondta neki hogy akkor meg ne lássa hogy másét akarja elvenni.... Ha mégis megpróbálta akkor a pajeszánál meghúzta neki hogy "mit mondtam" nem kellett nekik sokszor eljátszani és azóta nem lop! Ha mást bántott akkor meg mindig ugyanúgy adta neki vissza (nem finoman hanem úgy hogy fájjon neki azért) mint ahogy ő bántotta a másik gyereket és azóta leszokott róla! Addig az ő felesége is azt csinálta hogy könyörgött, százszor elmondta neki hogy nem szabad csúnya dolog stb stb de neki sem hatott ez meg igen. Szerencsére nekem ez még messze van mert csak most múlt egy éve a fiam
Köszi első!
Már van egy kislány, akinek mindig odaadjuk a mi motorunkat. Azzal nincs is baj, h cserélnek.
Elkérni: mindig mondom, h el kell kérni: mondja a kisfiam "Kém", de akkor van a baj, ha a másik babát le akarja szedni a motorról. Ezzel mit lehet tenni? Én elmagyarázom neki, hogy ha majd a baba leszállt, akkor szabad, addig gyere, és játsszunk mást, ez nem működik.
Köszi a másodiknak is. Hű, azért én ezt nem csinálom, ha nem gond:)
Itt a játszón van az a szabály, h "minden mindenkié": szóval lehet játszani a máséval, én is szívesen odaadom a mi cuccainkat, de engem az zavar - mint már írtam - , hogy mást nem szedünk le a járgányáról.
Első vagyok
A második válaszon kicsit lehaltam. Mi az, hogy lop? Ez nem lopás! Próbál szocializálódni. Na jó, hagyjuk :-(
Kérdező:
Én ilyenkor azt szoktam javasolni, hogy üljön rá a sajátjára és motorozzanak együtt. Nagyon jó verseny szokott lenni. Volt, hogy a felénél önként cseréltek. Pár hét alatt összebarátkoznak és a nyáron már mozdulatokból érteni fogják egymást.
Nálunk is van kb. 10-15 állandó gyerek 2-4 évesek.
A másik fontos, hogy mi mindenre ráírtuk alkoholos filccel a nevét. Mert már nálunk is volt olyan anyuka, aki meggyanusított minket lopással egy homokozó lapát esetében. Ráadásul én is jobban tudok így szortírozni, hogy nehogy nálunk maradjon valaki játéka hazaindulásnál.
Tök rendesek vagytok!
Megpróbálom a tanácsaitokat, már ma délután!
De jó lenne, ha a többi anyuka és kisgyerek sem utálna emiatt...
Szia!
Az az anyuka jó nagy tapló, aki arra bíztatta a gyerekét, hogy üssön a másik kezére!
Ne izgulj, és ne szégyenkezz!!! Ki fogja nőni.
Nekem is durvának tűnt, amikor az anyuka kézcsapásra intette a fiát.
Utolsó: mázlista vagy, hogy a gyerekeid szót fogadnak neked.
"ha más gyerek cibálta volna az enyémet, erre én sem mondtam volna mást, mint hogy védd meg magad fiam/lányom, és elég csúnyán néztem volna a másik gyerek szülőjére, hogy miért nem figyel a saját gyerekére"
Mindig figyelek a kisfiamra, de ha már egy olyan kisgyerekhez megy oda, aki tud beszélni, az meg tudja neki mondani, hogy nem, és akkor azonnal nem avatkozom be, megvárom, míg ketten megoldják (max. 1 perc), ha nem sikerül, akkor elhozom. Kisfiam nem cibálta a másik babát, csak a kormányt fogta meg, h kéri a motort + a sapit szerette volna levenni, gondolom nem értette, h a kissrácon miért van sapka, ha rajta már nincs, mert én az előbb vettem le róla.
Én nem a védd magadra nevelem a fiam, hanem a kerüld ki szabályát mondom, és hogy szavakkal magyarázzon majd később. A verekedést mélységesen elítélem.
Én nagyon engedékeny anyuka vagyok, sajnos.
Ma délután sikerült ráülnie a kisfiamnak egy kb. 4 éves korú kisfiú bicajára, aki meglátta, lefeküdt a földre, és hisztizni kezdett. Levettem a szintén hisztizni kezdő fiamat a kerékpárról, és megbeszéltük, hogy nem vesszük el, persze, próbálkozott még, de nem engedtem, elvittem onnan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!