Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Beirassam most az oviba vagy...

Beirassam most az oviba vagy csak jövőre? (pont két éves)

Figyelt kérdés
Kisfiam jövő márciusban tölti a 3-at, azt hallottam, hogy ha azt szeretném, hogy akkor el is kezdje az ovit, ahhoz most kell beiratnom, de jön a tesókája augusztusban és gondolkodóba estem, hogy mi legyen? Meg nem baj, ha áprilisban elkezdjüka beszoktatást és hamarosan jön a nyári leállás. Ti mit tennétek a helyemben?
2011. márc. 22. 19:08
 1/9 anonim ***** válasza:
Én biztos nem vinném oviba jövő márciustól. Hiszen mire valóban beszokna, megszokná az ovis szokásrendet (mert ugye lehet, hogy 1 hét ovi, 1 hét betegség jön), addigra tényleg ott lesz a nyári szünet. Meg sajnos az utolsó hónapok már elég feszesek.. anyák napja, évzáró... Ezekre ugye készülni kell. Nem igazán lesz egy beszoktatós kicsire idő.. Sajnos, tapasztalatból írok, óvónő voltam.. Hidd el, semmiről se fog lemaradni amiatt, mert fél évvel tovább lehet majd veletek otthon!
2011. márc. 22. 19:13
 2/9 A kérdező kommentje:

eddig én is így gondoltam, főleg azért mert amúgy is itthon leszek, de ma beszéltem másik anyukákkal, akiknek szintén ennyi idős a gyereke és ők már tavasszal viszik, így nem lesz az én fiam hátrányban, be tud illeszkedni közéjük?

köszi amúgy a választ!

2011. márc. 22. 19:15
 3/9 anonim ***** válasza:
Persze, hogy be fog tudni! Főleg, hogy nyáron a legtöbb gyerek nem is jár oviba vagy nem is az az ovi az ügyeletes, ahová eredetileg jártok. Minden nevelési évet azzal kezdünk, hogy újra beszoktatjuk a gyerekeket, azaz újra meg kell szokniuk a csoport szokásrendjét, mert bizony a nyár alatt sok minden elfelejtődik :) Hidd el, a kiscsoport szinte csak a játékról szól! Persze, vannak néhány perces kezdeményezések, de ezeken nem kötelező részt venni.. A gyerekek szabadon választhatnak, hogy odamennek vagy játszanak tovább... Azokat a kis dalokat, mondókákat meg otthon is megtanulhatja, ugyanúgy otthon is festhet, gyurmázhat, zsírkrétázhat... Ha meg nem csinálja ezeket, akkor sok mást tanul meg tőled, pl. azt, hogy hogyan bánunk egy kisbabával, hogyan tud neked segíteni... ezek legalább olyan fontos készségeket alakítanak ki, mint amiket az oviban az óvónők .
2011. márc. 22. 19:35
 4/9 A kérdező kommentje:

köszönöm, hogy írtál!

amúgy én is pedagógus vagyok, tehát nem is azzal van a bajom, hogy itthon nem tudok neki megtanitani neki olyan dolgokat, mint amiket ott tanulnak, hanem inkább attól félek, hogy hiányozna neki a közösség, vagy később esetleg kiközösítik...

2011. márc. 22. 19:55
 5/9 anonim ***** válasza:
Ettől ne félj:) A kicsiknél a barátságok még nagyon viszonylagosak. Lehet, hogy ebben a percben még ők a legjobb barátok, pár perc múlva meg örök harag :) Meg nagyon az érzelmek, a külső dolgok befolyásolják, épp kivel játszik a gyerkőc aznap. Pl. kislányoknál ez lehet a ruha (néha fiúknál is, pl, hogy ugyanolyan minta, szín van rajta). Annyi új gyerek fog ősztől menni, hogy az eddig kialakult barátságok is meg fognak kicsit bomlani, újakat vesznek be, mások meg új barátot találnak. Ezt érdemes talán elolvasni: [link]
2011. márc. 22. 20:12
 6/9 A kérdező kommentje:

nagyon köszönöm amiket írtál!

És tényleg igaz, hogy az oviban amúgy sem nézik jószemmel, ha a gyerek odajár, pedig anyuka a kisebbel otthon van?

2011. márc. 22. 20:19
 7/9 anonim ***** válasza:
Szia, csak az utolsó kérdésedre reagálok, az óvónők azt nem nézik jó szemmel ha te otthon vagy a kicsivel és a gyerekért este 5-kor mentek rendszeresen.
2011. márc. 23. 00:12
 8/9 anonim ***** válasza:
Az nem igaz, hogy nm nézik jó szemmel. Csupőán azt furcsállják,ha mindennap későig marad a gyerek.. Különben ha otthon vagy a kisebbel, a legjobb megoldás a gyereknek is, ha délben ebéd előtt vagy utána hazaviszed. Így a kezdemnényezéseken ott lehet, de a délutáni alvást, szabad játékot kihagyja.. Így a kecske is jóllakik és a káposzta is megmarad... az óvónők nem nézhetnek csúnyán :)
2011. márc. 23. 08:10
 9/9 A kérdező kommentje:
értem, köszönöm mégegyszer!
2011. márc. 23. 10:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!