Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Erre tényleg emlékezhet egy 3...

Erre tényleg emlékezhet egy 3 éves gyerek?

Figyelt kérdés

Nagyon érdekes, hogy ugye beszélgettünk már arról, hogy ő az én hasamban volt, onnan jött. Egyszer csak úgy, miért ne alapon megkérdeztem, hogy emlékszik-e rá, milyen volt ott bent. És azt mondta, hogy igen emlékszik. Kérdezgettem, hogy milyen volt, és minden sugalmazás nélkül leírta, hogy ott jó volt, puha volt és sötét. Kérdeztem, hogy mit csinált ott, láttam, hogy nagyon gondolkodik, hogy fogalmazzon, végül azt mondta, hogy semmit, ott nem voltak játékok. Általában ha valamire nem emlékszik, de úgy akarja beállítani, hogy igen, akkor ahhoz hozzátesz dolgokat, amiket már megtapasztalt, ezért szerintem ha csak úgy kitalálásból mondta volna, akkor biztos beleszövi, hogy miket játszott. De pont ezért fura, mert végül is elég korrektül elmagyarázta, hogy milyen volt.

Szerintetek létezik, hogy emlékszik erre?

2011. márc. 22. 14:01
 1/5 anonim ***** válasza:
78%

Ez nagyon érdekes!

Szerintem létezik, de nagyon-nagyon ritkán. Kb 1000000:1hez.

2011. márc. 22. 14:04
 2/5 anonim ***** válasza:
82%
Én is hallottam már olyan gyerkőcről aki emlékszik ilyenekre. Én hiszek neki! :)
2011. márc. 22. 14:05
 3/5 anonim ***** válasza:
82%
előfordulhat igen. a fiam nem emlékszik, én is megkérdeztem :D de bizony lézető dolog ez.
2011. márc. 22. 14:08
 4/5 anonim válasza:
78%

Végül is...csak 3 éve volt.

Nem hiszem hogy valódi emlékei vannak,de arról már van fogalma,inkább empatikus érzéke hogy milyen lehetett anya hasában.A puha és sötét gyakorlatilag a fél nap egy babánál,alkonyattól pirkadatig,kivéve ha felkapcsolódik a lámpa a sötétben.Úgy is írhatnám hogy az eddigi fél életét puha sötétségben töltötte,inkább az 1 éves kora előtti emlékfoszlányokat érzékeli.

2011. márc. 22. 14:12
 5/5 anonim ***** válasza:
53%
Hát én nem hiszem. Az ennyi idős gyerekeknek olyan élénk a fantáziájuk, lehet csak elképzelte. Amikor én ennyi idős voltam, a szüleim elmentek sielni Lengyelországba, és engem a nagyszülőkre hagytak. Aztán később amikor erről volt szó, akkor mondtam nekik, hogy én is ott voltam velük, és el is meséltem milyen volt az a hely, én is sieltem, stb. Hiába mondták hogy én nem is mentem velük, de nem hittem el, mert teljesen átéltem hogy Lengyelországba vagyok. Senki nem tudta elhitetni velem az ellenkezőjét.
2011. márc. 22. 14:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!