Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » A Te gyereked sem eszik...

A Te gyereked sem eszik semmit (2,3,4 évesekre gondolok)?

Figyelt kérdés

Olyan anyukákat keresek akiknek a gyerekük tényleg kb. zéró kaját fogyaszt/nap. Ha eszik is valamit, mit mennyit? Bocsánat, de nem olyan anyukákat keresek akiknek a gyerekük csak 1 kacsacombot eszik ebédre, hanem olyat akinek egy nap megeszik 2 szál sültkrumplit és 1 szál ropit. Sajnos, nálunk az utóbbi van. Tegnap pl. evett egy 20 ft-os méretű halkorongot és másfél epret, vacsoránál fél szelet kenyér belét. Slussz!

Ti mit gondoltok a gyereketekről? Valami baja van (minket már többször küldtek gasztroenterológiára, de férjem szerint felesleges), vagy pszichológusnál jártatok? Az én gyerekem 2 éves múlt és kereken 10 kiló, a combja, térde egy-egy csont, bordái kint vannak :( Ha kaját lát keservesen sír: kb. egy éve nem evett húst, tejfölt, joghurtot, túrót, még soha életében nem evett sajtot. Igazából csak főtt tésztát eszik üresen és halrudat, semmi mást. Néha egy-egy cikk epret és almát. Ti hogy bírjátok ezt agyilag anyukák??? Borzalmas őt így látni. Soha nem éhes, ha kaját lát menekül. Asztalhoz nem lehet leültetni, mert hányásba torkolló hisztit csap :(

2011. márc. 22. 12:54
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Az enyém csak itthon nem eszik. Szerintem fotoszintetizál :) A bölcsiben nem hiszik el nekem, hogy itthon tehetek elé bármit, akkor sem kéri, mert ott viszont mindent megeszik, sőt, mindenből kér még, akár háromszor is. Itthon viszont semmit. Most a hosszú hétvége alatt ennyi volt az étkezése:

1. nap: egy marék kukoricapehely, egy fél szelet vajaskenyér, egy pici darab sajt.

2. nap: egy fél alma, egy darab csemegeuborka, egy kocka hús a pörköltből, egy kicsi joghurt

3. nap: egy deci tej, két kanál zöldbab főzelék, egy marék kukoricapehely

4. nap: egy kifli, egy fél virsli

ENNYI

Erre szerdán a bölcsiben megevett ebédre három adag kelkáposzta főzeléket. Természetesen előtte evett ott reggelit is, tízórait is, utána meg uzsonnát.

Én már ott tartok, hogy nem izgatom magam rajta, bár nem tudom, mi lesz nyári szünetben, akkor mit fog enni egy hónapig? Állandóan nézegetem az étlapot a bölcsiben, próbálok olyat főzni, hátha megeszi, de mindig azt mondja, hogy "anya ez nem olyan, mint a bölcsiben". Pedig állítólag egyáltalán nem főzök rosszul. Na bezzeg ha sütit sütök, azt megeszi.

2011. márc. 22. 14:09
 12/19 anonim ***** válasza:
Ja, mondjuk azt hozzáteszem, hogy egyáltalán nem sovány, teljesen átlagos testalkata van. Nála szerintem az az egy probléma van, hogy "nem ér rá" arra, hogy egyen, mert annyi érdekesebb dolog van.
2011. márc. 22. 14:10
 13/19 A kérdező kommentje:

A miénk járt már családi napközibe és ott is ha kaját látott elbújt a másik szobába, ill. ahogy már a terítési előkészületeket meglátta. nem is ült soha asztalhoz. Egész nap inkább nem evett semmit.

Amúgy az én lányom is olyan, hogy mikor vendégségben vagyunk és nem ér rá enni akkor semmit nem eszik egész na, de hazafelé az autósülésbe szíjjazva azért elrágcsál egy pogácsát. De akkor annyi a napi kaja. 1 pogácsa...

2011. márc. 22. 14:34
 14/19 anonim ***** válasza:
Szia!kislányom 26 hónapos,és még nem volt a kis életében olyan időszak,amikor normálisan evett volna.Már a hozzátáplálás kezdetén dem volt hajlandó semmilyen szilárdat megenni,1,5 éves koráig szinte csak tápszeren élt.Mostanában is a napi adagja kb.fél halrúd és egy krémtúró.Ennyi.Viszont nagyon sok tejet iszik,mindenki az mondja,biztos emiatt nem eszik.Ez nem igaz,épp fordítva történt,azért szokott rá ennyire a tejre,mert mást nem volt hajlandó a szájába venni,akkor már legalább azt.Épp ma voltam egy gyerekorvos előadásán,ahol feltettem neki ezt a kérdést(hozzáteszem az én kislányomnak normális a súlya,csak nem tudom,mitől).Ő azt mondta,hogy általában a nem evő gyerekek(főleg ha még sápadtka is) vashiányosak,Ő ajánlotta,hogy csináltassak neki egy labort,vagy próbáljak meg neki adni olyan vitamint,amibe sok a vas(Ferro kid vagy Kreuter Blut,ill. léteznek ilyen homeopátiás szerek,és elvileg akkor meg kellene,hogy jöjjön az étvágya.Hát rmeélem tudtam segíteni
2011. márc. 22. 15:19
 15/19 A kérdező kommentje:
Az utolsónak: mi már ezen túlvagyunk. Óriási kínzás árán valahogy nyertek pár csepp vért tőle és kikerült hogy éppen a vashiány határán van, tehát kimondottan nem vashiányos. De azért kaptunk MALTOFERR cseppeket és több kúrát végigcsináltunk. Zéró eredménnyel.
2011. márc. 22. 20:24
 16/19 A kérdező kommentje:
tegnap megmértük. már 10 kiló sincs. megint 10 kiló alá fogyott. Annyira borzalmas látni ezeket a pálcika ujjait, karjait .((((( az 5 hónapos kishúgának kétszer olyan vastag karjai vannak :(((((
2011. márc. 23. 09:38
 17/19 anonim ***** válasza:
Magától eszik, vagy eteted?Azért kérdezem, mert pl az én másfél éves fiam ha én etetem nem akar enni, amint elmegyek onnan(vagy legalább leteszem a kanalat)ő elkezd enni magától.magyarul ha magától ehet eszik, ha nem akkor nem eszik.Csakhát az a problem, hogy még nem tud szépen magától enni,már sok falat "célbatalál" a kanállal, de utána látni kéne az etetőszék környékét!
2011. márc. 23. 13:21
 18/19 A kérdező kommentje:

etetni kb. 13 hónapos kora óta lehetetlen.

úgy (nem) eszik, hogy kitesszük az ételt, az evőeszközt és mondjuk neki, hogy itt az ebéd, slussz. De kipróbáltam már mindent! Az "kiéheztetést", a hosszabb ideig elöl hagyott kaját, a másik szobába kaja bedugást, hogy egyes sutyiban csak egyen. Semmi eredmény. Ma is odaült az asztalhoz, kettőt túrt a kanállal a rizsbe de a szájába nem került semmi.

2011. márc. 23. 13:28
 19/19 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Érdeklődnék...hogy alakult gyermekeddel az evés dolog! Nekem 3,5 éves a kislányom! Nem magyarázom mi az hogy semmit nem eszik! Mert hát ugye a semmi az semmi! negyed évente (rendszerint mikor valahol vendégségben vagyunk) rácáfol, és eszik valami hihetetlen mennyiséget! s persze a rokonoknak képtelenség megmagyarázni, hogy tényleg nem eszik a gyerek! Tavaly mi is megjártuk a gasztroenterológiát....igazából, nem sok sikerrel, azt mondták nincs ennek a gyereknek semmi baja, a gyerek azt eszik amit a szülő elé rak és én rontottam el! Én már ott tartok hogy elkezdtek kiabálni minden evés időnél, mert semmit nem eszik! Kikészülök idegileg...már több mint 2 éve tart ez a dolog....hogy bír egyáltalán talpon maradni ha semmit nem eszik! 2x2 dl kakaót iszik naponta és megkapja az egy kanál vitamin szirupot! Ez a mindennapi tuti bevitel...max meghaladjuk pár szem mogyoróval, vagy sós pufival, esetleg egy falat csokival! ez a helyzet! Az ovit szeptemberben kezdte....ott azt mondják eszik rendesen...ne már itthon meg meg akar fulladni már csak a kaja gondolatától! Nálatok lett valami megoldás? Már nagyon rág tetted fel a kérdést! Olyan jó lenne ha még észrevennéd a hozzászólásom, mert ezt a problémát csak az érti meg aki pont ilyen helyzetben van! Várom jelzésed vagy ide, vagy privátban email címem: vassnekozmadora@gmail.com Előre is köszönöm!!!

2012. nov. 14. 12:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!