Tízórai gondok - hogy kezeljem a helyzetet, mit tegyek?
Első osztályos a lányom, csendes, visszahúzódó típus. Bár az iskolában kapnak tízórait, ebédet és délután uzsonnát, én mindig csomagolok neki valami "pluszt": gyümölcsöt, kölesgolyót, kekszet, nagy ritkán, ha van itthon valami házi süti, pl. muffin, akkor azt.
Nemrég vallotta be nekem a lányom, hogy igazából ő alig eszik ezekből, mert amint előveszi az uzsonnásdobozát, a többiek, mint a méhek rajzanak rá a kajájára. Ő meg persze ad, és addig ad, míg neki szinte semmi sem marad (ha marad egyáltalán).
Na most én nem vagyok irigy típus és a lányomat is arra tanítom, hogy ossza meg, amije van, de az azért elgondolkoztat, hogy meddig kell hagyni elfajulni a dolgokat. Már próbálkoztam azzal, hogy többet csomagoltam neki, mint a szokásos mennyiség, de ennek az eredménye csak annyi lett, hogy a gyerekek méginkább lerohanták, és az enyémnek megintcsak kóstolónyi adag maradt.
Nem tudom, mit tegyek, mert nem szeretnék senki szemében szarrágónak tűnni, nem vágna földhöz éppen az sem, ha az egész osztálynak én csomagolnék kaját, de nem hiszem, hogy nekem ez tisztem lenne.
Mit tennétek a helyemben? Kihez forduljak? Meddig szólhat ebbe bele a szülő? Hagynom kéne? Azt sem szeretném, ha a lányom lenne az osztály csendes, kihasználható tagja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!