Antibiotikumos orrcseppet lehet túladagolni?
Figyelt kérdés
Ma kezdtük használni. Doki írta fel 21 hónapos lányomnak. Gyógyszertárban készítették és adtak hozzá cseppentőt. Ahogy tettem az orrába erősebben megnyomtam véletlenül a cseppentő gumiját és nem egy csepp hanem több szerintem 3-4 mehetett az egyik orrlyukába. Lehet valami baja tőle? Nehéz ezt adagolni főleg hogy ordít a gyerek közben és kapkodja a fejét. Ez most este volt és utána elaludt marhára leizzadt. Ugye nem az orrcsepp miatt?
Neomicyn, hidrocortison és ephedrini hydrocloridum a tartalma a cseppnek.
Köszi a válaszokat
2011. márc. 21. 22:57
1/1 anonim válasza:
Vigyázni kell az ilyen szerek adagolásánál, mivel szteroid tartalmúak, és nagyobb mennyiségben főleg az ephedrini miatt előfordulhat izgatottság, szaporább szívverés. Néha egy-két cseppel több még nem veszélyes, de 5 napnál tovább nem szabad alkalmazni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!