2 és fél éves fiam nem hajlandó megkostólni az ételeket. Hogyan szoktassam rá az evésre?
Amikor az ételek bevezetését elkezdtem nagyon jó evő volt. Néhány ételen kivűl (pl cékla, sütőtök) mindent evett. Aztán jött a darabos étel bevezetése. Ekkor kezdődtek a gondok. Amikor villával nyomkodtam szét az ételt, öklendezve, fintorogva köpte ki. A teljesen darabos ételt (kenyér, husi, egybe répa ez akár főve, akár nyersen, alma, stb) szépen eszegette. Aztán valahogy el is maradtam a főzelékek főzésével, mert azt nem volt hajlandó megenni. A leveseket nagyon szerette, de lehet akármilyen leves, abból a répát, tésztát és a levét eszi, ette. Most kb ott tartok, hogy a virsit eszi, hozzá kb 4 csipetnyi kenyeret, és lekváros kenyeret eszik, kb 6 csipetnyit. Olykor megeszik egy-egy szalámi karikát egy két csipetnyi kenyérrel. Olykor egy negyed kiflit. Vacsira általában almát eszik sajttal. A jughurtot is eszi, és kakaót meg macis kávét is szokott inni.
Amúgy nagyon lusta enni, szinte a mai napig én etettem. Mostanában próbálom rászoktatni, hogy egyen egyedül, de ez sem igazán sikerül. Akkor inkább nem hajlandó enni.
Nagyon elkeserít ez a két dolog (nem kostól ennivalót és nem eszik egyedül).
A védőnéni azt látja, hogy szép nagy gyerkőc, ezért nem érti, hogy mit aggodalmaskodok, nem foglalkozik velünk.
Hogyan próbáljam rászoktatni az egyedül evésre, és hogyan adhatnék neki újabb ételeket?
Még valami!
Evés közben állandóan elkalandozik, és elfelejt enni. Én meg szinte minden falat után rászólok, hogy: egyél, egyél már, ott a hami elötted, stb. Néha arra gondolok, hogy ez is rossz lehet neki, hogy állandóan cseszegetem az evés miatt, de ha nem szólok rá, akkor akár ránk is esteledhet reggeli közben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!