Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nem bír a saját lábán megtenni...

Nem bír a saját lábán megtenni száz métert, folyton ölbe kéredzkedik, mi lenne a helyes?

Figyelt kérdés
2 éves és két hónapos leányzó. Ha olyanja van, szépen jön utánam, nem szaladgál el, ezzel nincs probléma. A gond, hogy legtöbbször megállás nélkül azt hajtogatja, sokszor már sírva: ölbe, ölbe! Nem nagy sétákat akarok vele tenni, kétszáz méternél sehol sem kell többet gyalogolnunk. De még az ötven méter is kihívás. Nem szívesen venném elő a babakocsit ilyen rövid távokra, tök macera. Viszont fáraszt folyton ölben cipelni, azért már nem kisbaba ő. Olykor bejön, hogy megbeszéljük, hogy annál és annál a fánál ölbe veszem majd, és addig jön rendesen, ha meg már ölben van, akkor megbeszéljük előre, hogy mondjuk ha átértünk a kereszteződésen, lerakom, vagy ilyesmi, de ez se jön be mindig. Kismotorral is hasonló a helyzet. Motorozik ötven métert, aztán őt is meg a motorját is cipelhetem... Szépen elmagyarázom neki, hogy ő már nagylány, és engem boldoggá tenne, ha sétálna egy kicsit, különben a mamának is úgy fog fájnia a háta, mint a nagyinak, stb. De ha már egyszer belehajszolta magát a sírásba, onnan nincs kiút, vagy ölbe viszem, vagy végigsírja az utat. Már kétszer előfordult, épp ma legutóbb, hogy hagytam sírni, és sírva jött utánam a kocsiig (a Millenárisból indultunk haza, épp csak a parkoló autónkig kellett eljutnunk). Megszakadt a szívem, de akkor már nagyon elegem volt, mert szinte egész délelőtt ki se mászott az ölemből. Egy éve láttam egy családot, ahol a három éves forma kislány üvöltött teli torokból, hogy ölbe-ölbe, a szülők meg csak sétáltak tovább, és emlékszem milyen rossz érzés volt látni szegény kislányt, hogy sír, és akkor úgy gondoltam, na én ilyet biztos nem fogok csinálni a lányommal, aztán ma mégis... Tényleg nincs más megoldás? Megszakadok vagy hagyom üvölteni? Mások hogy csinálják? Vagy irreális elvárás egy kétévestől, hogy olykor sétáljon egy kicsit?
2011. márc. 20. 14:17
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Egyetértek az utolsóval.

A fiam két éves volt, mikor teljesen elhagytuk a babakocsit.

Nem érti, nem vagy következetes.

Vagy vedd fel, ha kéri, vagy ne. De ez az egyszer így-egyszer úgy, teljesen érthető, hogy mindig próbálkozik, és sír érte.

Mondd meg neki még otthon, hogy hova mentek, és hogy nem fogod ölbe venni. Ha kiakad, mondd el neki, hogy szóljon, ha mehettek és ügyes lesz, addig ne menjetek ki. 1-2 óra és szólni fog. De határozd el magad, mert ez mindenkinek rossz, és hidd el, neki a legrosszabb.

2011. márc. 20. 19:51
 12/13 anonim ***** válasza:

Nálam is hasonló a helyzet.

2 éves lesz májusban a kisfiam, de 150m után már ű is mondja, hogy fel szeretne mászni rám.

Nekem nem lenne baj, vinném, de babát várok nyár végére, és a cipelésétől már voltak alhasi fájdalmaim. Babakocsi: most 1-2 alkalommal nem vittem magammal kocsit, mert pl. nem volt lift... (és le a legfelső emeletről nem könnyű...) + amúgy is van 10 lépcső, amin cipelnem kell a kocsit... Szóval nem könnyű.

2011. márc. 21. 07:11
 13/13 A kérdező kommentje:

Igen, igazatok volt, valóban következetlen voltam, és ez rossz volt. Ha kíváncsiak vagytok a fejleményekre:

aznap, amikor hagytam sírva kullogni utánam, a délutáni ébredés után elkezdte puszilgatni a hátamat, először nem értettem, aztán mondta, hogy anyának fáj a háta, és elhalmzott pici puha puszikkal, hát nagyon meghatódtam. Biztos mélyen érintették a délelőtt történtek, sajnálom is szegényt. Az esti mesénél újra elővettük a témát, visszaemlékeztünk az aznapi dolgokra, sírásra, sétára, puszikra, és azóta sokkal megértőbb, és sokkal többet sétál, mint akit kicseréltek. A bölcsiben, ha megyek érte, még ölbe viszem ki a kocsiig, de egy ötórás különlét után ez még nekem is jól esik, hogy végre ölbe vehetem :)

Hosszú utakra azért még babakocsizunk természetesen, de nálunk már az is haladás, hogy száz métert megtesz a saját lábán :)

2011. márc. 22. 07:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!