Mikor szokassam a bilire?
Szia.
Az én nővéremet anyukám már 5 hónaposan biliztette(belerakta az ölébe a bilit,rá a gyerek ,pár percig,hogy szokja),10hónaposan már szobatiszta volt.Ha már egyedül tud ülni a kisfiam(6hós most),én is elkezdem,hátha.......Szerintem próbáld meg hátha tetszik neki,olvass közben mesét hátha leköti egy picit:).Jó "trónolást" nektek.
6hós baba anyuja
Szia!
Az igazat megvallva, erről mindenkinek megvan (meglesz) a maga sztorija. És mivel anyukáink esetében nem voltak jó nedvszívó pelenkák, nekik hamarabb "volt tanácsos" bilire szoktatni a gyerkőcöket, mint nekünk most.
A lényeg, hogy akkor kezd el, amikor már jó idő lesz (tavasszal, nyáron). Ennek csak az az oka, hogyha csak bugyi van a kicsin, és baleset lesz, nem fázik meg illetve fel, és neked is kevesebb ruhából kell őt kiszedned.
A szakemberek azt mondják, nem szabad erőltetni,minden gyerkőc eléri azt a szellemi fejlődési fokot, amikor ezzel megbírkózik. Azt mondják, hogy erre már akkor lesz képes, ha váltott lábbal tud lépcsőzni....Nem tudom, csak egy gyermekpszichológus szavait idéztem.
Az én lányom 20 hónaposan lett szobatiszta, jórészt azért, mert útálta a pelust, és nagyon melege volt benne azon a nyáron. Élvezte, hogy nem kell pelenka, sokkal szabadabb,és ha pisilt, zenélt a bilije.
Ja, fontos,hogy bili és bili között is van különbség! Az első bilijét nem szerette, mert nagy volt, semmi nem tartotta a hátát, ezért kellett egy kisebb átmérőjüt vennünk, ez vált be (az csak másodlagos volt,hogy zenélt is).
Sok sikert! Üdv!
Mi 17 honapos koraban kezdtuk el a bilizest.Fel orankent raultettem a bilire,mesekonyvet nezegettunk,jatszottunk.Nem eroltettem,ha nem akart a bilire ulni,akkot kesobb probalkoztam,esetleg mas jatekkal.Egyre jobban tetszett neki,hogy fel orankent jatek van.Eleinte matricat kapott,de neki sokkal hatasosabb volt amikor nagyon-nagyon megdicsertem.3 es fel honap utan magatol ul a bilire.En szeptemberben kezdtem,mi emeletes hazban lakunk,nekem a tel kedvezobb volt a kezdesre mint a nyar.Nyaron tobbszor megyunk setalni.Itthon kenyelmesebb volt.Egyebkent o is eleg izgo- mozgo,egy percet sem ul egy helyben.
Kitartast!Ha van kedved,elkezdheted,semmit sem veszitesz vele.Sok szerencset!
Nem kell ezt most elkezdened.Az én tapasztalatom szerint 20 hós kor körül tud leszokni a pelusról olyan szinten,hogy nem kell örökké kérdezgetni pisi ügyben,és ilyenkor már esetleg éjszakára sem kell pelus.Nincs annak értelme,hogy ha korán kezded leszoktatni, óránként figyelned kell rá,hogy pisiljen,meg ücsörögni kell mellette a bilinél 1/4 órákat.És ilyen korban éjszakára még biztos kell pelus,amiről a későbbiekben nehezebb leszoktatni.Ha nagyobb akkor gyorsabban megy a leszoktatás,akár napok alatt is lezajlik,és a lényeg,hogy nem kell kérdezgetni,hanem magától szól.Nekem kell ezt feltétlenül azzal kezdeni,hogy ül a bilin.Esti pancsi előtt 1-2 órával vedd le a pelust,nem baj ha bepisil,de így megtanulja az inger érzését a pisiléshez kötni,aztán előbb utóbb vissza is tudja tartani,és szólni fog,hogy pisilni kell.Vegyétek elő ilyenkor a bilit,ha van kedve ráül,ha nincs kedve akkor nem.Mi egy percet sem ültünk a bili mellett a férjemmel.
Kettő gyerekem van,mi így "szoktattuk" bilire őket.1 hét alatt leszoktak,mindíg szóltak,és egyiknek sem használtunk éjjelre pelust.A kissebb most 22 hónapos.Ja és mind a kettő télen szokott le.
Az egyik ismerosom 17 honapos fia egy honap alatt erte el a szobatisztasagot.
Minden gyerek mas!Probald meg!
Sikerult dontened?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!